RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet for hvitvasking

Sist oppdatert:
To av de tre menn som i fjor ble dømt for hvitvasking av penger som ikke fantes, er frifunnet i Gulating lagmannsrett. Men en tiltalt direktør ble dømt.

I fjor ble de tre dømt til henholdsvis 33 måneder, 18 måneder og ni måneders fengsel for forsøk på å hvitvaske 160 millioner kroner.

Det spesielle med saken var at pengene ikke fantes, siden det dreide seg om et såkalt "Nigeria-bedrageri”. Dommen var den første i sitt slag i landet.

De dømte var administrerende direktør og styreformann i en bedrift i Sandnes, samt en forretningsforbindelse til selskapet.

I dommen fra Gulating lagmannsrett blir den administrerende direktøren dømt til to år og seks måneders fengsel for blant annet hvitvaskingen. Straffen hans ble dermed redusert med tre måneder. Ett år av straffen blir gjort betinget.

De to andre ble frifunnet for hvitvasking.

Den ene av dem ble derimot dømt til ett års fengsel for medvirkning til sjekkbedrageri. 90 av dagene blir gjort betinget.

- Min klient er veldig godt fornøyd med å bli frifunnet for hvitvasking. Det er en riktig avgjørelse, sier mannens advokat Kjersti Jæger til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere