*Nettavisen* Nyheter.

Frifunnet for promillespising

Foto: Illustrasjon/Scanpix

Motoren var avslått da Øystein kom borti girspaken mens han satt og spiste pølse i passasjersetet. Han ble dømt til betinget fengsel og en klekkelig bot. Men nå er han endelig frifunnet.

13.03.04 12:49

– Dette har ridd meg som et mareritt i et år. Jeg skjønte ingenting da jeg ble tiltalt og dømt i første rettsinstans. Nå er det noen som har brukt sunt vett, sier Øystein Johannes Håkanes til Dagbladet.

Den 19 år gamle anleggsarbeideren ble i Tinn og Heddal tingrett dømt til betinget fengsel i 21 dager og en bot på 10.000 kroner for promillekjøring.

Han anket, og nå har han endelig blitt frifunnet.

Lagmannsretten legger til grunn forklaringen til 19-åringen - at han må ha kommet bort i girspaken slik at bilen trillet tre meter før han satte på handbrekket, melder Dagbladet.

Spiste pølse
Øystein hadde vært på fest sammen med en kamerat, og Øystein var god og full, den ulykksalige dagen for rundt et år siden. Kameraten kjørte. Vennene stoppet en bensinstasjon i sentrum for å spise pølse.

Der kom de i snakk med en politimann, som oppfattet Øystein som «klengete og innpåsliten».

Med det som skulle vise seg å være 1,9 promille gikk Øystein ut i bilen og satte seg i passasjersetet. Bilnøklene lå i lomma til kameraten.

19-åringen skulle sette på en CD mens han spiste pølse , da han kom borte girspaken. Bilen trillet tre meter før han fikk satt på handbrekket. Dermed anklaget den irriterte politimannen Øystein for promillekjøring og tok han med på stasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.