RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet for trailer-promille

Sist oppdatert:
Vossingen sovnet i traileren i Aurland, og våknet opp med nesten to i promille i Flåm. Men han ble frikjent for promillekjøring.

Tiltalte sovnet i køya bak førerhuset, mens kompisen lå i passasjersetet. Da de våknet hadde bilen forflyttet seg fra Aurland til Flåm, uten at de visste hvordan det hadde skjedd.

Sogn tingrett fant ingen bevis for at det var tiltalte som satt bak rattet under kjøreturen, skriver Sogn Avis.

Bruer og autovern truffet
Det er ingen tvil om at trekkvogna med slepevogn en helg i oktober i fjor ble kjørt den 13 kilometer lange strekningen fra Aurland sentrum, via E16, og til Flåm. Flere veifarende så traileren, og underveis ble det gjort skade både på bruer og autovern.

Dro på fest
Bilen tilhørte tiltaltes arbeidsgiver, og tiltalte selv parkerte den i Aurland lørdag kveld og dro på fest. I retten forklarte han at han hadde drukket tolv halvlitere med øl og noe brennevin.

Tiltalte og en kamerat forklarte at de etter festen hadde gått inn i bilen og startet motoren for å varme seg. Tiltalte forklarte at han sovnet i køya bak førerhuset, mens kompisen lå i passasjersetet. Da de våknet hadde bilen forflyttet seg fra Aurland til Flåm, uten at de visste hvordan det hadde skjedd.

Tvilte på forklaring
Retten festet ikke lit til forklaringen om at det kanskje var en ukjent person som kjørte, men sa det heller ikke kunne utelukkes. Retten holdt det som mest sannsynlig at tiltalte kjørte, men kom til at bevisene i saken var for usikre og fant å måtte frikjenne vedkommende, ifølge Sogn Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere