Gå til sidens hovedinnhold

Frifunnet på rømmen

To av de siktede etter Aker Brygge skytingen er frifunnet i en voldssak – og det mens de er på rømmen.

I dag skulle 26-åringen og 24-åringen møtt i Oslo tingrett tiltalt for overfall mot en person på Møllers cafe i Oslo i april 2003. Sammen med tre andre medlemmer av B-gjengen skulle de ha mørbanket en person med blant annet golfkølle og jernstenger.

På rømmen
Voldssaken hadde blitt utsatt en gang tidligere fordi flere av de tiltalte tidligere har vært på rømmen. Når saken kom opp onsdag var to av dem igjen på rømmen. Denne gangen som siktede etter skytingen på Aker-Brygge.

Fem personer er siktet for skytingen på Aker Brygge 20. august i år. Tre av dem var siktet i denne aktuelle saken. Den ene sitter varetektsfengslet mens de to andre altså er på rømmen.

Gikk sin gang
Forsvarerne til de to på rømmen krevde saken utsatt tirsdag, fordi deres klienter ikke møtte i retten. Dette tok ikke retten hensyn til, og lot saken gå sin gang.

Men da fornærmede og to andre vitner hadde vært i vitneboksen, snudde påtalemyndigheten og innstilte på frifinnelse.

- Da vi hadde hatt bevisførsel så mente jeg at det ikke var bevist utover enhver rimelig tvil at de tiltalte hadde gjort det de var tiltalt for. Derfor frafalt jeg tiltalen, sier aktor Nikolai Christophersen til Nettavisen.

Fikk juling
Det er ikke noen tvil om at den fornærmede fikk juling. Det beviser en legeerklæring. Christophersen sier at det forøvrig var tvil om det var de fem tiltalte som faktisk banket opp den fornærmede mannen.

- Du kan ikke lese ut av et papir om en person har sittet og løyet, men når man har dem i retten så får man annen mulighet til å vurdere troverdighet. Et papir rødmer ikke, sier Christophersen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her