Frigir navnet på 18-åring

Det var den 18 år gamle Vegard Selmer som ble påkjørt og omkom i Askim lørdag kveld. De to kollegene som filmet ulykken, ble avhørt mandag.

26.04.04 16:40

Selmer omkom momentant da han ble påkjørt etter at han la seg i kjørebanen på E18 iført et Mummitroll-kostyme lørdag kveld. Media har omtalt den omkomne som en 19 år gammel mann, men Selmer ville blitt 19 først til sommeren.

- 18-åringens to arbeidskolleger har i avhør mandag forklart at de tre hadde vært på et underholdningsoppdrag i Sverige lørdag der de opptrådte i Mummi-kostymer. På vei hjem, like ved Askim, stoppet de. 18-åringen tok på seg Mummitroll-kostymet og de kjørte litt videre.18-åringen ba så om at de skulle stoppe igjen, sier politistasjonssjef Jarle Fosser i Askim til NTB.

Fosser opplyser videre at kollegene har forklart at 18-åringen sa at han ville vinke til bilene. Han ba den 24-år gamle mannen og den 27 år gamle kvinnen om å filme ham med hans eget kamera. Men i stedet for å vinke, la 18-åringen seg ned i veien, hvorpå han ble overkjørt av bil nummer to som ikke greide å svinge unna. Han omkom momentant av skadene.

Video-opptaket skal ha rystet politiet.

- Kollegene hans er av den oppfatning av at det var et plutselig innfall fra 18-åringen. Det som media har omtalt som et stunt, har de ikke fra politiet, sier Fosser.

De to kollegaene er avhørt av politiet som vitner. Hva som skjer videre i saken, har politijuristene foreløpig ikke tatt stilling til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag