RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

Frikjenner pressen i Tønne-saken

Sist oppdatert:
I en ny bok konkluderer varsleren Kari Breirem med at pressen ikke drepte Tore Tønne.

Kari Breirem (60) frikjenner pressen i boka «På BA-HR bakke», som er en personlig beretning om omstendighetene rundt Tønne-saken, skriver Dagsavisen. Breirem mistet jobben i advokatfirmaet BA-HR da hun varslet om en falsk faktura i konsulentarbeidet Tore Tønne utførte for Kjell Inge Røkke.

Granskningen stoppet
I boken som lanseres 18. september, presenterer hun sin egen historie om forholdene som ledet opp til at tidligere helseminister og næringslivsleder Tore Tønne tok sitt eget liv i 2002. Hun skriver at NHO-leder Jens Ulltveit-Moe effektivt stoppet granskningen av saken ved å si at "pressen drepte Tore Tønne". Det mener hun er feil.

Ba-hr

- Jeg vil hevde at Tore Tønne må ta ansvar for egne handlinger. Ingen andre kan ta på seg ansvaret for at han tok sitt eget liv. Jeg har analysert pressens oppslag i tiden da det raste som verst, og konkluderer med at dekningen ikke gikk over streken, sier Breirem til Dagsavisen.

Press og trusler
Hun hevder at mediene i for stor grad har rygget unna når Tønnes navn blir nevnt, og at det har har blitt gravd for lite i saken. Det blir også ofte dratt feilaktige paralleller til Tønne-saken, mener Breirem, som er i dag direktør ved Borgarting lagmannsrett. Hun viser til blant annet Märtha Louises englesak og Valla-Yssen-saken.

Å være en av Norges mest kjente varslere har vært en påkjenning for Breirem, skriver Dagsavisen. Hun ble utsatt for press, trusler og ydmykelser, og har også selv fått skylden for å ha "drept" Tore Tønne. Hun skriver boken fordi hun ønsker å komme med en annen versjon av Tønne-saken enn den som har versert i mediene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere