RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for drap

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Dommeren kritiserte politiet, og 29-åringen ble frikjent for å ha drept en kamerat i januar i år.

Mannen ble dømt til 4 års fengsel i Hadeland og Land tingrett i august i år. Han anket på stedet og ble frikjent i Eidsivating lagmannsrett onsdag.

Lagmannsretten mener at den frikjente mannen handlet i nødverge da han skjøt kameraten sin med hagle 3. januar i år.

Under klammeriet mellom 29-åringen og den avdøde forskanset 29-åringen seg på soverommet og ringte politiet. I en samtale med politivakta sa mannen at han ville skyte dersom ingen kom ham til unnsetning.

Hørte skudd på telefonen
Da den avdøde brukte en dør som rambukk og tok seg inn gjennom den låste døren til soverommet, skjøt 29-åringen kameraten i magen. Det skjedde mens han var i telefonen med politiet.

Dommen kritiserer politiet for at de ikke forsto alvoret i oppringningen da de ikke rykket ut til 29-åringens bopel. Under rettsbelæringen av juryen la dommeren sterke føringer ved å påpeke at den tiltalte først hadde valgt å låse seg inne på soverommet og ringe politiet fremfor å bruke vold mot kameraten.

- Selv ikke etter at mannen skjøt tok politiet oppringningen alvorlig. De kunne ha rykket ut og brukt 1 minutt på å komme seg til hans bopel som lå 180 meter unna, sier forsvarer John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

- Uvanlig
Elden sier at hans klient er svært glad for at retten nå har kommet fram til at han ikke kan stå ansvarlig for kameratens død.

- Det er ytterst sjeldent at personer blir frifunnet for drap når man har rett gjerningsmann. Det skjer som oftest bare når politiet har tatt livet av noen, men da blir det som oftest ikke tatt ut tiltale. Men når det gjelder oss vanlige mennesker skal det mye til, og det er helt riktig. Det skal sitte langt inne å ta liv, men i dette tilfellet har retten lagt til grunn at min klient gjorde flere ting for å unngå det utfall som likevel ble resultatet, sier forsvarer John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere