RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for grisekannibalisme

Foto: Illustrasjon/SCANPIX /Thomas Bjørnflaten (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Griser spiste død gris, og levende grisunger hoppet rundt de døde. Men Jæren tingrett frikjente grisebonden. Dyrevernsnemnda i Stavanger er opprørt fordi de ikke fikk vitne.

Torsdag frikjente Jæren tingrett en 21 år gammel mann, som var anklaget for alvorlige brudd på dyrevernloven etter at griser døde på gården han drev.

Leder Terje Lundø i dyrevernsnemnda i Stavanger sier til TV 2 Nettavisen at han er sjokkert over at han aldri ble innkalt til retten som vitne.

Tingrettsdommer Trine Barlaup Pedersen ved Jæren tingrett i Bryne fant ikke mislighold tilstrekkelig bevist, og skriver i dommen at retten lar tvilen komme tiltalte til gode.

Ingen tvil
Men ifølge dyrevernsnemnda fantes det ikke tvil om mishandlingen:

- Våre rapporter er klinkende klare, men dyrevernsnemnda ble aldri stevnet som vitner. Det har overrasket oss, ja vi opprørt, sier Lundø.

Han mener grisebonden aldri skulle fått drive med dyrehold igjen. Nemnda skal nå møtes for å gå gjennom saken.

Den da 19 år gamle grisebonden drev med kuer og griser, mens han samtidig gikk på jordbruksskole.

7. februar 2002 oppdaget dyrevernsnemnda tre døde griser i grisehuset. Det var ikke strødd, og ikke tegn til fór. Bonden var borte, og flere purker var klare til å grise (nedkomme).

- Det var et fryktelig syn som møtte oss. Grisehuset luktet død og fordervelse. Vi kom også 11., 13. og 15 februar på inspeksjon og ga råd til bonden. Men rådene ble ikke fulgt. Det var fuktig og rått. Det fantes ikke halm eller lamper til purkene som skulle grise. Vi prøvde å redde noen, men til slutt måtte alle grisene slaktes, sier Lundø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere