Gå til sidens hovedinnhold

Frikjent for hevn på pedofil

43-åringen som knivstakk mannen som hadde misbrukt hans sønn seksuelt, er frikjent for drapsforsøk.

I dommen, som ble avsagt i Hålogaland lagmannsrett torsdag, ble 43-åringen i stedet dømt for legemsbeskadigelse med betydelig skadefølge, skriver Nordlys. Dermed kan han bli satt fri i dag, etter snart ett år i varetekt.

Det var i fjor sommer at 43-åringen knivstakk 73-åringen, som senere ble dømt for seksuelle overgrep mot 43-åringens sønn. I Alta tingrett ble 43-åringen dømt for forsøk på forsettlig drap, men lagmannsretten kom til en annen konklusjon.

Rettssaken i lagmannsretten avsluttes i dag med aktors og forsvarers straffeprosedyrer.

- Straffenivået for legemsbeskadigelser med betydelig skadefølge vil i utgangspunktet bety en halvering av straffenivået sammenliknet med drapsforsøk, sier aktor i saken, statsadvokat Lars Fause, ifølge Nordlys.

Ifølge statsadvokaten vil det ikke stå frifinnelse i dommen, men at handlingen er såkalt nedsubsumert til legemsbeskadigelse med betydelig skadefølge.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, karakteriserer kjennelsen som gledelig og sier lagretten har trodd på mannens forklaring om at han ikke var ute etter å drepe 73-åringen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken