RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for hundekamper

Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Den 38 år gamle mannen som var tiltalt for å ha arrangert hundekamper og mishandlet flere hunder, er frikjent av Oslo tingrett.

- Tiltalte blir å frifinne etter alle punker, sa tingrettsdommer Inger Kjersti Dørstad da hun leste opp dommen i tingretten i ettermiddag.

Mannen sto tiltalt etter Dyrevernloven for å ha organisert to illegale hundekamper der pitbullene «Shaggy» og «Bully» skal ha deltatt. Da saken pågikk hevdet påtalemyndighetene at 38-åringen påførte hundene store lidelser, blant annet ved at han sydde igjen et sår ved å bruke fiskesnøre.

- Ikke bevist
Den enstemmige dommen fra Oslo tingrett legger vekt på at det ikke er grunnlag for å dømme 38-åringen som følge av bevisene som er lagt frem i saken.

Det eneste beviset fra påtalemyndighetene om at mannen skal ha organisert hundekamper, er ifølge dommen en vitneforklaring. Vedkommende var lovlig innstevnet til rettssaken, men møtte ikke. Politiet fant ham heller ikke da de oppsøkte hans bolig.

Når det gjelder påstanden om at 38-åringen skal ha påført flere hunder lidelse, blant annet ved å sy en hunden "Shaggy" med fiskesnøre, mener heller ikke her retten det er bevis for at så har skjedd.

- Eneste bevis som knytter tilatalte til denne hendelsen er en vitneforklaring. Det er heller ikke ført bevis for at tiltalte eide hunden "Shaggy", eller hadde annen tilknytning til den, sa tingrettsdommer Dørstad da hun leste opp dommen.

Glad for å bli trodd
Saken mot mannen er den første av sitt slag i Norge. Aldri tidligere er en person tiltalt for å ha organisert hundekamper.

- Jeg er ikke overrasket over dommen. Det er sannheten som har kommet frem. Politiet har vært helt på viddene, sa 38-åringen til TV 2 Nettavisen like etter domsavsigelsen.

Hans forsvarer, advokat Kjell Holden, karakteriserer det som "en skandale at påtalemyndigheten gikk i retten med saken".

- Dommen er helt selvfølgelig, sier Holden.

Den frikjente mannen skal nå sammen med sin advokat vurdere om de skal kreve erstatning på bakgrunn av det han har måttet gå igjennom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere