RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for incest etter 12 år

Sist oppdatert:
En nordlending i 50-årene vil kreve erstatning etter at han onsdag ble frikjent for incest mot datteren, 12 år etter han ble dømt.

- Han er veldig glad, men samtidig svært trist. Han har mistet sine to døtre for alltid, sier mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til TV 2 Nettavisen.

Full rettssak
Mannen ble i 1991 dømt til 1 år og 9 måneders ubetinget fengsel for voldtekt av sin datter på tre og et halvt år.

Hålogaland lagmannsrett har denne uka gjennomført full rettssak på nytt. Onsdag la både forsvarer og statsadvokat Lars Fause ned påstand om full frifinnelse. Juryen brukte kort tid på å komme til samme konklusjon.

- Det har vært en lang og vanskelig kamp, sier Drevland.

Nordlendingen ble anmeldt av mor og bestemor med støtte av sosialsjefen i den aktuelle kommunen i 1989, anklaget for utukt mot barna på 2 og 3 år. To år senere falt endelig dom i lagmannsretten, og han ble dømt for voldtekt av den eldste datteren på tre og et halvt år.

Nektet samvær
Etter soningen har han kommet seg tilbake, og i fjor sommer ble saken bestemt gjenopptatt. Etter ordre fra Riksadvokaten ble det gjennomført fulle rettsforhandlinger. Men selv etter dommen får mannen aldri barna tilbake.

- Han ble nektet samvær, og de har gjennomgått lang behandling fordi de skal ha vært utsatt for seksuelle overgrep. De tror fortsatt ikke på at han er uskyldig, selv om han nå er frikjent, sier Drevland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest