RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for mordbrann

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
25-åringen skulle hevne seg på kamerat og tente på huset. Han visste ikke at det sov en familie i etasjen under.

(iBergen.no) 25-åringen innrømmet at det var han som hadde tent fyr på trappen som ledet opp til eks-kameratens leilighet, men nektet for påtalemyndighetens påstand om mordbrann. Mannen ble i går frikjent for mordbrann-tiltalen.

Det var natt til 12. mars i fjor han helte ut bensin fra en medbrakt halvannenliter flaske og tente på den innvendige trappen i huset i Åsane der eks-kameraten bodde.

I første etasje lå et ektepar i 40-årene og deres tre barn på ett og tre år og sov. Ifølge fagkyndige kunne brannen ha vokst seg til dødelige dimensjoner innen få minutter, dersom ikke 29-åringen hadde kommet hjem og slukket brannen.

Bakgrunnen var at han hadde møtt sin tidligere venn tidligere på kvelden som året før var blitt anmeldt for sovevoltekt av 25-åringens kjæreste.

I tiden som fulgte mottok 29-åringen flere tekstmeldinger med drapstrulser fra den mordbrann-tiltalte mannen. Han oppdaget også at eks-kameraten hadde risset inn en drapstrussel i veggen ved døren hans.

Men Bergen tingrett dømte likevel mannen til ti måneders fengsel, hvor 120 dager gjøres betinget. I tillegg må han betale erstatning til forsikringsselskapet Gjensidige på 137.509, skriver BA.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere