RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for narkokjøring

Sist oppdatert:
Mannen kjørte med narkotika i blodet, men ble frikjent.

Blodprøvene levnet liten tvil, mente ekspertene som analyserte den: 20-åringen fra Arendal hadde narkotika i blodet da han ble stanset under en kjøretur til Froland i Agder i september i fjor.

De mente også han var påvirket under kjøreturen. Likevel ble han frikjent i Aust-Agder tingrett, skriver Agderposten.

Politiet stanset mannen etter tips om vinglete kjøring. Politifolkene reagerte på mannens pupiller. Da han ventet på å få tatt blodprøve på legekontoret, sovnet han to ganger.

- En naturlig følge av at han hadde festet meget og sovet lite i helgen, fastslo dommerfullmektigen i Aust-Agder tingrett.

Mens det er greit å avgjøre hvorvidt en bilfører kjører i alkoholpåvirket tilstand, er det mer komplisert når det gjelder narkotika. Folk som bruker narkotiske stoffer opparbeider en resistens mot stoffet, og de trenger ikke være «påvirket» selv om det påvises stoffer i blodet. Det kreves derfor at personen som kjører må oppfattes som ruset.

Legen som undersøkte og tok blodprøve mente nei, mens ekspertene ved Folkehelseinstituttet altså mente det var overveiende sannsynlig at mannen hadde kjørt i påvirket tilstand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere