*Nettavisen* Nyheter.

Frikjent for voldtektsforsøk på kollega

Mannen la seg bak ryggen på den berusede og sovende kvinnen, dro ned trusa hennes, og presset sin erigerte penis mot underlivet hennes. - Ikke voldtektsforsøk, mener Nord-Troms Tingrett.

26.02.05 12:23

52-åringen sto tiltalt for å ha hatt seksuell omgang i form av samleie med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handling, i Nord-Troms Tingrett.

Episoden fant sted i juni i 2003, da mannen og den fornærmede kvinnen var sammen med flere andre kolleger på hyttetur på en øy utenfor Tromsø.

Den fornærmede kvinnen forklarte i retten at tiltalte hadde tatt ned hennes longs og undertøy til knærne, og at han hadde penetrert henne og var i gang med å gjennomføre samleie. Hun våknet da, snudde seg umiddelbart rundt, forlot rommet og gikk ut til noen av andre kollegene som fortsatt var oppe.

52-åringen derimot forklarte i retten at han var så full at han ikke våknet før fornærmede kjeftet på ham og forlot rommet.

Rettens administrator, dommer Harald Tore Roaldsen, mener fornærmedes forklaring er troverdig, og at overgrepet er å betrakte som et samleie i lovens forstand.

De to meddommerne mener imidlertid at det ikke hersker tvil om at 52-åringen blottet sin penis og hadde ereksjon, men de mener også det ikke er bevist at tiltalte hadde trengt inn i kvinnen. Meddommerne mener fornærmede kan ha oppfattet det som om en inntrengning, men at det i realitet var snakk om at han presset penis mot hennes underliv, melder Nordlys.

Kvinnen og hennes advokat vurderer å anke frifinnelsen, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.