RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Frikjent» i Trine-saken

Foto: Privat/politiet
Sist oppdatert:
Sefo har henlagt anmeldelsen etter at familien til den savnede Trine Frantzen anmeldte Os lensmannskontor for tjenesteforsømmelse.

Familien mente politiet ikke gjorde nok for å finne Trine.

Men i en pressemelding mandag opplyser Statsadvokaten i Hordaland at anmeldelsen er henlagt. Det er i tråd med det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo) sin innstilling.

- Politiet har i sin informasjonsinnhenting handlet vel innefor de krav til håndtering av savnetsaker og ligger klart utenfor det straffbare, skriver statsadvokat Randi L. Gabrielsen i pressemeldingen.

Trine Frantzen (31) ble meldt savnet den 13. mai i år. Politiet gjennomførte 27 vitneavhør og innhentet telefonutskrifter og sjekket bankuttak, noe statsadvokaten og Sefo mener vitner om at lensmannskontoret har gjort jobben sin.

Tre måneder etter at Frantzen ble meldt savnet beordrer politimesteren i Hordaland drapsetterforskning med ukjent gjerningsmann. Os lensmannskontor har foreløpig ikke funnet ut hva som skjedde med 31-åringen.

Trines Frantzens familie har engasjert seg sterkt i saken og gitt uttrykk for sterk misnøye med politiets arbeid og mener de ikke er blitt alvorlig i sine uttalelser om at en navngitt person flere ganger skal ha truet og skadet henne.

- Det er grunn til å uttrykke forståelse for at pårørende i slike saker vil ha et sterkt og legitimt behov for å få vite hva som har skjedd, og for å føle sikkerhet for at politiet gjør det man kan for å oppklare saken. Politiet må ha forståelse for de pårørendes situasjon. Det er rom for forbedringer på dette punkt, er statsadvokaten sin konklusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere