RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent på sitt ærlige fjes

Sist oppdatert:
En kvinne sparte 350.000 kroner på sitt ærlige ansikt da hun nylig sto for retten.

Kvinnen var stevnet av sin tidligere arbeidsgiver, som mente hun skyldte dem å betale tilbake skolepenger de hadde sponset henne med for utdanning hun tok utenom arbeidstiden, ettersom hun gikk over til konkurrenten.

Regnskapskontoret krevde den 25-årige kvinnen for over 150.000 kroner og fikk medhold i Tinn og Heddal tingrett, men kvinnen anket. Det viste seg svært lønnsomt.

For Agder lagmannsrett frifant henne både for tilbakebetaling og advokatutgifter for til sammen 200 000 kroner, skriver Telemarksavisa.

Begrunnelse: Hun fremsto som «en svært beskjeden og korrekt ung kvinne».

Kvinnen hevdet at det ikke forelå noen avtale om at hun skulle betale skolepengene tilbake dersom hun sluttet i firmaet etter endt utdannelse. Regnskapskontoret på sin side hevdet avtalen var gjort muntlig. Altså måtte retten velge hvem den skulle tro på.

I domspremissene skriver retten dette om kvinnens troverdighet:

«I denne sammenhengen har det muligvis også spilt en rolle at NN virker å være en svært beskjeden og korrekt ung kvinne som ikke synes å være den første som kommer med protester, hun hadde tross alt ventet i halvannet år på skriftlig arbeidsavtale».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere