RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjente «Norges farligste mann»

Sist oppdatert:
Borgarting lagmannsrett har frikjent Stig Millehaugen, ofte omtalt som Norges farligste mann, for drapsforsøk på to politikonstabler og for ran.

- Tingrettsdommen i denne saken burde aldri blitt anket. Når det er sagt, er vi selvfølgelig fornøyd med at lagmannsretten har kommet til samme resultat, sier Millehaugens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til TV 2 Nettavisen.

Millehaugen var tiltalt for ran og drapsforsøk på to politimenn etter at Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo ble ranet i romjulen 2000.

I mars i fjor ble Millehaugen frifunnet i Oslo tingrett.

- Forsøkte drepe to politikonstabler
Ifølge tiltalen forsøkte Millehaugen 27. desember 2002 å drepe to politikonstabler som satt i en uniformert Volvo 940 politibil «ved å avfyre minst 13 skudd med en MP-5 9 millimeter maskinpistol fra kort hold».

Dette fant derimot ikke retten bevist og Millehaugen ble frifunnet for både skytingen og for samme dag å ha ranet Kredittkassens filial i Bogstadveien for 210.000 kroner «iført politiets uniformerte tjenestejakke og - bukse og maskert seg med finlandshette», som det het i tiltalen.

Dømt for drap
Millehaugen er tidligere dømt for drap på en fengselsbetjent i forbindelse med en rømning i 1992, samt for flere grove bankran der skudd har blitt løsnet.

Millehaugen ble dømt til 17 års fengsel for forholdene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere