RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frir til Kongen

Sist oppdatert:
Redningsselskapet har kvittet seg helt med Monica Kristensen Solås, og staker ut en ny og nøktern kurs. Øverst på ønskelista står det å få kong Harald tilbake som sin høye beskytter.

Tidligere president i Redningsselskapet, Magnus Stangeland, ønsker kong Harald tilbake som selskapets høye beskytter, skriver Aftenposten.

Siden 1981 har de to norske kongene vært redningsselskapets beskyttere, og flaggskipene har båret deres navn.

- Jeg vil be Kongen vurdere om han ikke fortsatt kan være beskytter. Det har en enorm betydning, sier Stangeland til Aftenposten.

Stillingen som generalsekretær er utlyst etter at Monica Kristensen Solås ble skviset ut. Det er klart at hun ikke får noen nye funksjoner i selskapet. Redningsselskapet skal fra nå gjøre styrereferater kjent for de ansatte og offentligheten. Selskapet skal fokusere på åpenhet, jordnærhet og nøkternhet.

Kongen er fra før beskytter for blant annet Norges Idrettsforbund og Olympiske komité, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Lions Club International, Kreftforeningen, Sjømannskirken og Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere