RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frir til OL-kongene

Rune Gerhardsen håper å få med seg lokale OL-profiler i kampen om å sikre vinter-OL til Oslo i 2018.
Rune Gerhardsen håper å få med seg lokale OL-profiler i kampen om å sikre vinter-OL til Oslo i 2018. (Foto: Farid Ighoubah)
Sist oppdatert:
Rune Gerhardsen håper å få med Johann Olav Koss, Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt i kampen om å sikre OL til Oslo i 2018.

For kort tid siden ble det klart at Oslo skal samarbeide med Lillehammer om bli Norges kandidat til å få arrangere de olympiske vinterleker i 2018. Tromsø og Trondheim er også med i kampen, men Gerhardsen håper at lokale OL-helter kan bidra til at Oslo trekker det lengste strået.

- Flott med OL-stjerner
- Vi har ikke kommet så langt i prosessen ennå, men det hadde vært flott om vi kunne fått med lokale storheter som Bjørn (Dæhlie), Johann (Olav Koss), Lasse (Kjus) og Kjetil (André Aamodt) til å føre en Oslo-kampanje. Det ville tatt seg godt ut for dette er idrettspersonligheter som er kjent i hele landet, sier Gerhardsen som sitter i styret for prosjektorganisasjonen som skal fremme Oslos OL-søknad.

Gerhardsen tror det er gode muligheter for å få stjernene med til å fremme OL for Oslo. At alle stjernene har lokal forankring mener Gerhardsen vil være en fordel for prosjektgruppen dersom de bestemmer seg for å bruke dem som drahjelp.

Tror på god respons
- Jeg har vanskelig å forestille meg at de skulle stille seg negativt dersom det kommer en henvendelse. Jeg tror de bare blir glad for at vi spør. De er jo alle lokale gutter så jeg er ikke bekymret for den biten, sier Gerhardsen til iOslo.no.

Selv om OL-stjernene skulle takke ja tror imidlertid Gerhardsen ikke det vil bli avgjørende for om Oslo blir Norges OL-kandidat. Han peker på andre årsaker til at han tror at Oslo bør være OL-favoritten.

- Selv om vi skulle få med kjente navn tror jeg ikke det blir avgjørende for om valget skulle falle på Oslo. Jeg vet at andre byer nok kommer til å gjøre det for det er uansett en bra markedsføring. Jeg ser på Oslo som gunstig i forhold til å slippe å begynne helt på nytt da vi har mange anlegg allerede, sier Gerhardsen.

- Det vil i så måte bli langt billigere. I Tromsø for eksempel må de bygge alt på nytt og rive det ned igjen etter lekene. Det slipper vi ettersom det er gode muligheter for gjenbruk med den befolkningen vi har. I forhold til Trondheim har vi fordel ved at vi har mange flere folk i Oslo og omegn. Det vil skape mye større trykk og liv rundt arrangementene, sier han, men påpeker at han ikke mener noe nedsettende om sine konkurrenter.

Avgjøres i januar
En avgjørelse om hvilken av de tre byene som går videre i konkurransen faller i januar 2007. Den endelige avgjørelsen om hvem som får vinterlekene i 2018 faller sommeren 2011.

Dersom vinterlekene skulle bli tildelt Oslo er planen å arrangere alle de alpine grenene på Kvitfjell og Hafjell. Bobøvelsene og aking blir også holdt i Lillehammer. Alle øvrige øvelser vil bli holdt i Oslo.

Det er ennå ikke klart hvor mange penger det vil koste å fremme et kandidatur for Oslo. Det er på nåværende tidspunkt heller ikke kjent hvor mye det vil koste å bygge om og klargjøre til et eventuelt OL i hovedstaden.

Sist Oslo arrangerte OL var i 1952, Lillehammer arrangerte lekene i 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere