*Nettavisen* Nyheter.

Friske eldre opptar sykehusplasser

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Manglende sykehjemsplass gjør at mange eldre blir liggende på Sentralsykehuset i Rogaland (SIR) også etter at de er friskmeldte.

10.11.04 10:56

Fylkeslegen er kritiske til at stadig flere blir liggende på SIR lenger enn nødvendig fordi Stavanger kommune ikke har sykehjemsplass eller lignende tilbud til de eldre, melder NRK.

Hittil i år har kommunene måtte betale sykehuset 1,6 millioner kroner for at de der skal ta seg av de friskmeldte pasientene.

Ifølge klinikkdirektør Sverre Ulving, må andre pasienter reise hjem for å gi plass til de eldre som kommunen ikke greier å ta imot.

- Vi merker et økt press på sengene og vi må ha flere pasienter gjennom slik at liggetiden blir kortere. Vi presses til å skrive ut pasienter så tidlig som det er faglig forsvarlig. I noen tilfeller kan det være en ubehagelig situasjon både for pasienten og også for oss. Vi føler vi presser folk hjem, sier han til NRK.

Så langt i år har SIR registrert 1400 liggedøgn etter at pasienten er friskmeldt. Gjennomsnittlig liggedøgn over tiden er 30 dager, men enkelte pasienter har hatt over 60 liggedøgn på sykehuset før kommunen har funnet en annen løsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.