*Nettavisen* Nyheter.

Friskmeldt for svineinfluensa i Tromsø

Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)

De to som ble innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge med symptomer på svineinfluensa er på bedringens vei.

27.04.09 22:43

Mandag ble en kvinne og en mann i 30-årene lagt inn på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) med symptomer på svineinfluensa. Begge hadde nylig kommet hjem fra reise i Mexico.

Negative prøvesvar
- Vi har fått prøvesvarene og de er negative for begge. Ingen har svineinfluensa hos oss, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved UNN til Nettavisen.

Hun kan berette at begge er på bedringens vei.

- Det jeg kan si er at det er igangsatt klinisk undersøkelser av to personer som nylig har vært i Mexico. Det jeg også kan si er at de har tatt kontakt med helsevesenet på grunn av influensalignende symptomer. Det betyr at vi tar saken veldig alvorlig. Men vi vurderer det som lite sannsynlig at dette er svineinfluensa, men vi tar forholdsregler, sa kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset Nord-Norge Hilde Pettersen til Nettavisen tidligere mandag.

Er du i Mexico eller har tips om svineinfluensa? Send sms og mms til 1930 eller e-post til tips@nettavisen.no

Les også: Slik beskytter du deg
Les også: - Det er en alvorlig situasjon

En mann i Haugesund ble tidligere mandag testet for viruset, men alt tyder på at mannen ikke er smittet av svineinfluensaen.

EU har holdt et hastemøte mandag for å drøfte situasjonen vedrørende svineinfluensa, og har gått ut og advart EU-innbyggere mot å reise til USA og Mexico hvor det er påvist svineinfluensa. Meksikanske myndigheter frykter at over hundre dødsfall kan knyttes opp mot svineinfluensaen.

Les også: Nordmann sjekkes for svineinfluensa

Les mer om svineinfluensa her: Folkehelseinstituttet

Mandag ble det også bekreftet at viruset er påvist i Europa, nærmere bestemt Spania.

I tillegg er det en rekke land som Danmark, Sverige og Storbritannia som undersøker om pasienter er smittet av viruset.

Norge har så langt ikke endret reiserådene for nordmenn. Det er Folkehelseinstituttet som avgjør hvorvidt reiserådene skal endres i slike helsesaker, opplyser Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Bruker munnbind
I Mexico by har myndighetene besluttet å stenge alle skoler, kinoer og avlyse samtlige offentlige tilsetninger for å hindre spredningen av svineinfluensaen. Folk frarådes mot å oppholde seg på steder hvor det vanligvis er store folkemengder, og flere meksikanere har tatt i bruk munnbind for å unngå smitte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.