RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritt frem for sladring

Sist oppdatert:
Byrådet i Oslo vil gjøre det lettere for misfornøyde ansatte å sladre på utro tjenere.

(iOslo.no) Oslo kommune innfører nå en egen varslerordning for å få bukt med korrupsjon og andre misligheter i sine virksomheter.

Bakgrunnen er det siste årets store korrupsjonsskandaler, ledet an av sjokket som Frank Murud spredte i kommunen.

- Alle virksomheter i Oslo kommune skal ha en lokal varslingsordning som skal motta, registrere og følge opp varsel fra ansatte og andre om ulovlige og kritikkverdige forhold i kommunen, sier byrådsleder Erling Lae i en pressemelding.

I tillegg skal man ha et sentralt ledd som skal ta mot alle tipsene, og bestemme hva som skal gjøres videre. En ekstern leverandør skal ta mot tipsene, og deretter skal kommunens internrevisjon forberede saken for avgjørelse av en beslutningsgruppe.

Gruppen skal bestå av kommunaldirektørene, byrådsavdeling for finans og utvikling, i tillegg til en representant for den berørte byrådsavdeling.

Både den lokale og den sentrale varslerordningen skal benyttes av alle ansatte, brukere og leverandører.

- Formålet er å forebygge korrupsjon og øke tilliten til at kommunen kan og vil rydde opp i uønskede forhold. Varslerordningen vil etablere en trygghet for den som varsler, både for de som ønsker å oppgi navn og de som varsler anonymt, avslutter byrådsleder Erling Lae.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere