RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritt Ord-skryt til Klassekampen

Avisa Klassekampen får skryt og ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen får pris fra Fritt Ord.

Bjørgulv Braanen får prisen for sitt bidrag til seriøst politisk journalistikk i samvirke med medarbeiderne i Klassekampen.

- Under Braanens ledelse er Klassekampen blitt en viktig arena for fri meningsutveksling uten at det har gått ut over avisens klare politiske profil, heter det i begrunnelsen for prisutdelingen fra Institusjonen Fritt Ord.

Ifølge Fritt Ord tar Braanen og redaksjonen hans ofte opp ytringsfrihetstemaer, gjerne med selvstendige og debattskapende vinklinger.

Klassekampen får skryt for å utmerke seg med «sin konsekvente prioritering av politikk og kultur. Som et mer og mer dagsordensettende forum legger avisen for dagen både uavhengighet og journalistisk kreativitet».

Braanen begynte som journalist i Klassekampen i 1984. Han var innom Dagens Næringsliv i ti år, før han returnerte til Klassekampen som redaksjonssjef og siden ansvarlig redaktør i 2000.

Braanen har tidligere organisasjonserfaring som leder i Rød Ungdom og Yrkesskoleelevenes og lærlingenes interesseorganisasjon. Han har utdannelse som sveiselærling ved Nylands Verksted samt grunnfag i historie, skriver Fritt Ord i en pressemelding.

Prisen er på 350.000 kroner og en statuett laget av Nils Aas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere