RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frøken Clemet svingte pekestokken

Sist oppdatert:
Kristin Clemet forsøkte å sette «tiendeklassingen» Trond Giske og «førsteklassingene» Inga Marte Thorkildsen og Knut Arild Hareide i skammekroken tirsdag.

Prestasjonene til partilederne på folkemøtene har fått en enorm oppmerksomhet i media, og tirsdag stod skoledebatt på timeplanen.

Til den én time lange eksamenen møtte undervisningsminister Kristin Clemet (H), tidligere undervisningsminister Trond Giske (Ap), miljøvernminister og nestleder i KrF, Knut Arild Hareide og stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen (SV).

Gikk hardt ut
Clemet, som styrer skolene i dag, kan nok med rette betegnes som frøken i denne sammenhengen. Og frøkenen gikk hardt ut med én gang hun fikk ordet og erklærte at hun frykter klasseskille i norske skole hvis de rødgrønne entrer kateteret.

- Jeg frykter mest at vi skal vende tilbake til den skolen som Ap etterlot seg. Med flere som ikke kan lese og skrive, med en skole med store forskjeller og mindre krav enn i dag hvis det blir regjeringsskifte, sa hun.

Fikk svar
- Det er så elementært at det nesten gjør vondt. Det må være nok lærere til elevene i skolene. Du bestrider at det er blitt færre lærere, men det er det blitt, svarte Inga Marte Thorkildsen (SV).

Men Clemet ga seg ikke og spurte om hvordan det da kan ha seg at Norge er det landet i verden som bruker mest penger på skolen, samtidig som den norske skolen ikke er best i verden.

- Hver femte elev i norsk skole lærer ikke å lese og skrive, sa Clemet.

Men Giske og Thorkildsen sto sammen på første benk (etter at Thorkildsen bokstavlig talt hoppet med fra stolen sin). De framholdt at det er blitt flere arbeidsledige lærere og at det må flere penger til hvis skolene og elvene skal bli bedre. Giske fortalte om en far han hadde møtt.

- Han fortalte at han kjempet imot at skolen skulle legges ned, han hadde kjempet mot at lærere skal sies opp, og for at elevene skulle få reise på leirskole. Det er virkeligheten, sa Giske.

Frykter for julefeiringen
Alle klasser har mer eller mindre morsomme elever, og mange trakk på smilebåndet da Knut Arild Hareide avslørte sin redsel for at norske elever ikke skal få vite hvorfor de ferier jul.

- Elevene får julefri rundt den 21. desember. Det er viktig at elvene vet hvorfor de får fri. De rødgrønne partiene vil ha livssyns-nøytralt religionsfag. Religion og tro blir nærmest tabu i Norge, og det er langt mer alvorlig enn de nasjonale prøvene, advarte Hareide.

- Vi kan berolige Hareide med at vi vil fortsette med å ferie både jul og påske hvis det blir en rødgrønn regjering, beroliget Giske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere