*Nettavisen* Nyheter.

Frode Berg har vært i samtale med E-sjefen

Frode Berg sitter for tiden i fengsel i Russland, etter at han ble dømt for spionasje i vår.

Frode Berg ble lørdag kveld fløyet til Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Frode Berg skal ha møtt etterretningssjef Morten Haga Lunde på hemmelig sted mandag.

18.11.19 19:20

Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes bekrefter overfor VG at hans klient mandag har hatt møter med PST og Forsvarets etterretningstjeneste.

– I dag har Frode Berg hatt korte møter med både Politiets sikkerhetstjeneste og E-tjenesten. Begge møtene var på Bergs initiativ og det ble utvekslet litt informasjon, sier Bergs advokat Brynjulf Risnes til VG.

Han vil ikke gå inn på innhold i møtet med E-sjefen, men sier det ikke var snakk om en debrifing. E-tjenesten ønsker ikke å kommentere saken, ifølge VG.

– Dette var det Frode som ville gjøre, og jeg var til stede hele tiden, sier Risnes til avisen.

Advokaten sier at samtalene i møtene var på et overfladisk nivå. Det er ikke planlagt nye samtaler, men ifølge Risnes kan dette bli aktuelt på et senere tidspunkt.

– I den grad det faktisk blir en debrif er ikke klarlagt foreløpig, men Frode er innstilt på å snakke med både E-tjeneste, PST og EOS-utvalget. Han er åpen for å snakke med alle, sier Risnes.

Fakta

Frode Berg-saken

Landet i Norge lørdag

Frode Berg ble fredag løslatt fra fengsel i Russland, der han sonet en dom for spionasje. Han ble overført til norske myndigheter i Litauen som en del av en utvekslingsavtale der også Russland og Litauen utvekslet spiondømte fanger mellom seg.

Lørdag kveld landet Berg på norsk jord og ble gjenforent med sin kone og datter.

Pressekonferanse tirsdag

Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes har kalt inn til pressekonferanse tirsdag kveld. Han opplyser at pressekonferansen vil bli holdt på Gardermoen klokken 19 tirsdag kveld.

– Frode vil på pressekonferansen komme med en egen uttalelse før pressen får mulighet til å stille noen spørsmål, opplyser Risnes i en pressemelding.

Kontoret til Risnes opplyser at de kun har invitert et utvalg medier grunnet sakens natur.

Det er mange ubesvarte spørsmål i saken. Berg har innrømmet at han som pensjonist har tatt på seg flere oppdrag for norsk etterretningstjeneste, men han har hevdet at det dreide seg om ren kurervirksomhet og ikke aktiv innsamling av informasjon.

Norske myndigheter har imidlertid ikke bekreftet påstandene hans, noe det er ventet at de heller ikke vil gjøre, uavhengig av om det er hold i dem.

Risnes sa tidligere mandag at det ville komme informasjon om en pressekonferanse i løpet av dagen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.