RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontalangrep fra Navarsete

Sist oppdatert:
Høyre virker fordummende og Frp er totalt uten ansvar. Slik inntok Liv Signe Navarsete lederrollen i Senterpartiet.

Fredag ble Liv Signe Navarsete valgt til ny leder av Senterpartiet på et ekstraordinært landsmøte. Hun brukte anledningen til å rakke ned på både Høyre og Fremskrittspartiet.

Hun trakk blant annet fram at Senterpartiet med sine 11 representanter på Stortinget har fått utrettet langt mer enn Frps 38 representanter i denne perioden.

- Jeg skal legge fram et regnskap for hva Sp har oppnådd disse fire årene, så kan Frps formann legge fram sitt regnskap. I 2009 skal partiet fortelle alle at de ikke har vært i regjering og at velgerne bør la dem prøve seg. Det er første gang i politikker og livet ellers jeg har opplevd at folk skryter av at deres aller viktigste kvalifikasjon er at de ikke har gjort det før, sa Navarsete.

Så lot hun sin gamle regjeringsfelle Høyre få det glatte lag.

(Saken fortsetter under bildet)

Tapte år
- Høyre skal gå til valg på at dette (den rødgrønne regjeringen, red.anm.) har vært fire tapte år for Norge. Jeg mener den tittelen er mer dekkende for Høyre enn utviklingen av det norske samfunnet, sa Navarsete i talen.

På den påfølgende pressekonferansen gikk hun enda lenger for å tilbakevise Høyres påstander om at Navarsete tar penger fra samferdselsbudsjettet på Østlandet for å bruke det på veibygging andre steder i Norge.

- Høyre driver en fordummende kamp og de slår seg selv på kjeften når de kommer med disse påstandene. Dette er jo bare deres egen forslag fra den gang de satt i regjering og som er nedfelt i Nasjonal Transportplan. Der står det at vi skulle bruke pengene på Østlandet de fire første årene før vi de neste seks skal bruke pengene på Vestlandet og i nordnorge.

(Saken fortsetter under bildet)

Ser rødt
Den kraftsalven har fått både Per Sandberg (Frp) og Jan Tore Sanner (H) til å se rødt. De er alt annet enn fornøyd med det Senterpartiet og Navarsete har prestert de siste årene.

- Statsministeren har sagt at vi skal måles på det vi har gjort. Da må også Sp måles på det de har gjort. De gangene det partiet har sittet i regjering har flest i Norge vært misfornøyd. Da har det vært mest fraflytting og dårligst infrastruktur. Sp må gjerne stå fram som enda mer panisk enn de har gjort, det setter vi stor pris på. Men det beste for landet er at det partiet går under sperregrensen. Sp er fortsatt et særinteresseparti, vi er for hele folket, sier Sandberg.

Og får støtte av Sanner.

Svikter velgerne
Han mener Navarsetes kritikk slår tilbake på henne selv.

- Hun er åpenbart på defensiven etter å ha bundet sitt eget parti opp mot Sosialistisk Venstreparti og dermed sviktet mange av sine kjernevelgere som er opptatt av kommunalt selvstyre og privat eiendomsrett, sier Høyres finanspolitiske talsmann før han avslutter.

- Jeg kan forsikre Navarsete om at vi har brukt årene i opposisjon godt, og at vi har reformene klare for den veisatsingen Navarsete ikke har klart å få til, og for å løfte kunnskapsnivået i skolen. Vi er klare når Senterpartiet om ett år er på vei ut av regjeringskontorene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere