RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp: - Dette må vi gjøre

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)
Her er Frps forslag til hvordan man kan løse narkoproblemene ved Akerselva.

(iOslo.no) - Narkoselgerne vil ikke fordufte om det blir mer lys og vektere langs Akerselva. Vi må kalle en spade for en spade og erkjenne hvem selgerne er. De har ikke noe her å gjøre, sier Frps stortingsrepresentant fra Oslo Christian Tybring-Gjedde til iOslo.no.

Hva mener du må gjøres ved Akerselva? Si din mening i kommentarfeltet under

Han reagerer på Erling Laes kommentarer til problemene med narkotikasalget langs Akerselva, og sier byrådslederen mangler handlekraft.

Les også: Lae: - Ville selge meg narko

- Lae og andre har vært ute og sagt at utviklingen er skremmende, men nå må vi handle. Det har jo kommet frem at selgerne er asylsøkere som venter på å få behandlet søknaden eller har fått avslag. De har med andre ord ikke noe her å gjøre, sier Tybring-Gjedde.

Les også: Politiet: - Like ille som før

Han ser på lukkede asylmottak som den eneste relle muligheten. I tillegg vil han ha behandlingstiden for asylsøknader drastisk ned.

Tybring-Gjedde forteller at lukkede asylmottak både vil forhindre mange asylsøkere fra å komme til Norge, samtidig som man har bedre kontroll på de som kommer.

- Ikke fengsel
- Vi snakker ikke om fengsel, men et sted de kan oppholde seg. Der får de det de trenger. Det kommer hundre asylsøkere til Norge hver dag, så vi må ta tak i problemet, sier stortingspolitikeren.

Han er klinkende klar på at dersom asylsøknaden avslås, skal søkeren transporteres tilbake umiddelbart.

- Andre politikere sier at lukkede asylmottak ikke er mulig, men det er bare mangel på politisk vilje og handlekraft, sier Tybring-Gjedde.

- Har fungert
- Vil ikke dette koste mye penger?

- Det er i hvert fall ikke et godt argument her i Norge. Det vil være samfunnsøkonomisk fornuftig, både i forhold til menneskelige aspekter og kriminalitet, svarer han.

Han forteller at en ordning med lukkede asylmottak har fungert i andre land, og viser til Hellas, Italia, Tsjekkia og Slovakia.

- Noen har klaget på forholdene på de lukkede mottakene i Hellas, men vi må ikke kopiere forholdene. De skal behandles humant, men ikke ha den bevegelsesfriheten. Får de opphold, skal de selvfølgelig behandles på ordinær måte, med norskkurs og integrering, sier Frp-eren.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere