RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp avviser mykere innvandringspolitikk

Sist oppdatert:
Frp-nestformann Per Sandberg avviser at Frp er i ferd med å myke opp innvandringspolitikken. Programmet skal bare bli kortere.

Oslo (ANB): – Vi er generelt interessert i å korte ned programmet. Det er ingen ting som skulle tilsi at Frp vil myke opp dagens innvandringspolitikk, sier Sandberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tirsdag sa Høyres Bent Høie at han ser positive tegn til tilnærming mot Høyre når flere av innvandringspunktene i dagens Frp-program er utelatt i utkastet til nytt Frp-program. Sandberg mener imidlertid det er en feilkobling av Høie å tolke Frp dit hen at partiet myker opp innvandringspolitikken.

LES OGSÅ: Frp med ny innvandringspolitikk

– Høie og Høyre har solgt skinnet før bjørnen ble skutt. Det er helt utenkelig at Frp vil gå bort fra standpunktet om strengere regler for familiegjenforening, sier Frp-nestformannen.

Mulig å tolke
– Men det blir vel lettere for Fremskrittspartiet å fire overfor andre partier dersom det nye Frp-programmet binder dere på færre programpunkter?

– Ja, det er riktig. Da gir vi mer makt til stortingsgruppa, og derfor er det lov å tolke situasjonen slik Bent Høie gjør. Men vi endrer altså ikke på innvandringspolitikken, sier Fremskrittspartiets nestformann.

Sandberg leder også Fremskrittspartiets programkomité som før ferien sendte ut et førsteutkast til høring i «Frp-rørsla».

– Vi har et generelt ønske om å lage et kortere program der vi skiller mellom handling og prinsipper i to dokumenter. Jeg avviser på det sterkeste at vi her på noe punkt forsøker å tilpasse oss andre partier, sier Sandberg og presiserer at nå gjelder det å blankpusse Frp-profilen.

Vil rette opp
– Alle formuleringene i dagens program kan altså ikke få plass i det nye programmet. Slik er det også for kapitlet om innvandring, sier han.

Per Sandberg svarer unnvikende når vi spør hvorfor programkomiteen har myket på formuleringen som avgjør når man kan søke om familiegjenforening.

– Dette vil nok vår innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, sørge for å rette opp. Målet vårt har vært å få et kortere program, sier Sandberg. I dagens program krever Frp at man først kan søke om familiegjenforening etter å ha hatt minst fem års lovlig opphold i Norge. I utkastet til nytt program heter det bare at man må ha lovlig opphold, altså at man kan søke dagen etter at asyl er innvilget.

Tilknytningskrav
Høyres Bent Høie ser flere tegn til at Frp beveger seg i riktig retning, dersom førsteutkastet om innvandring skulle bli vedtatt på Frp-landsmøtet i mai 2009.

– Det mest oppsiktsvekkende er at Frp nå fjerner kravet om tilknytning til Norge for å få familiegjenforening. Frp står riktignok fast på at ektefellen må være fylt 24 år, men partiet sier ikke lenger at den samlede tilnytningen til Norge skal være større enn den samlede tilknytningen til et annet land. Det er bra at Frp nå fjerner denne formuleringen, sier Bent Høie. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere