*Nettavisen* Nyheter.

Frp beskylder Ap for å ha pisket opp terrordebatten

KRITISERER: Ap-leder Jonas Gahr Støre er sterk i kritikken etter at justisminister Sylvi Listhaug (t.v.) la ut et bilde på Facebook der hun skriver at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del». Foto: Ntb Scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre har selv koblet Sylvi Listhaugs Facebook-post til 22. juli, mener Frp.

12.03.18 11:14

Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim (Frp) mener Arbeiderpartiet er skyld i at debatten om Sylvi Listhaugs Facebook-post kobles til terroren 22. juli. Det sa han på NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Listhaug publiserte fredag et bilde på Facebook av maskerte, væpnede menn med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del». Etter dette har debatten rast i alle mediekanaler.

Les også: Erna Solberg: - Formen til Facebook-posten til Sylvi Listhaug var for tøff

Bakgrunnen er at stortingsflertallet torsdag sa nei til et forslag fra Frp og Høyre om å la Justisdepartementet frata norske fremmedkrigere passet uten å gå om domstolsbehandling først.

Les også: Støre mener Solberg «er dønn feig»

Klikk på bildet for å forstørre.

ENGEN-HELGHEIM: Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim (Frp). Foto: Skjermdump Youtube/Fremskrittspartiet

– Denne saken har ingenting å gjøre med 22. juli. Det var ingen av oss som hadde dette i tankene at overlevende etter 22. juli skulle sette dette i sammenheng. Det har ingen sammenheng. Det var først da Støre koblet dette til Utøya-filmen, som hadde premiere fredag, at reaksjonene begynte å hagle, sier Engen-Helgheim.

Les også: Hareide: - Listhaug er mer populistisk enn Trump

– Det Arbeiderpartiet velger å gjøre her, er å unnlate å innføre et forebyggende tiltak for å beskytte oss mot terror fordi det ikke er rettssikkert nok for de potensielle terroristene. Jeg kan ikke klare å forklare dette på en annen måte enn at Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran ønsket om å beskytte nasjonen, fortsatte han.

Det er andre gang Engen-Helgheim kommer med det kontroversielle utsagnet. Han sa det samme torsdag 8. mars, etter at Høyre og Frp ble nedstemt i komitébehandlingen av saken.

– Det kan synes som om disse terroristenes rettssikkerhet er viktigere enn nasjonens sikkerhet, sa Engen-Helgheim til NRK Dagsrevyen torsdag kveld.

– Det er en åpenbar grunn til at jeg angriper Arbeiderpartiet for dette, og det er at Arbeiderpartiet nylig har sagt at de skal bli tøffere og strengere i innvandringspolitikken. Når det kommer til en åpenbar mulighet, så backer de unna, sier Engen-Helgheim.

– Men ingen beskylder Ap for å støtte terror, det er en avsporing, hevder han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag