Gå til sidens hovedinnhold

- Frp-brosjyre sprer fremmedfrykt

Kjell Magne Bondevik mener Frp sprer fremmedfrykt med sin nye valgkampbrosjyre.

«For Frp handler en strengere innvandringspolitikk og en strengere kriminalitetspolitikk om trygghet. (...) Trygghet for at folk kan gå på gaten uten redsel for å bli voldtatt eller ranet», forteller Carl I. Hagen, Siv Jensen og Per Sandberg smilende i Fremskrittspartiets nye valgbrosjyre.

«Folk flest, som ikke har anledning til å beskytte seg med skuddsikker limousin og bevæpnede livvakter, har derimot en litt annerledes hverdag. De må leve med utryggheten i nabolaget (...)» står det i brosjyren med klar henvisning til statsministerens livvakter.

- Spekulativt
Det reagerer Olaf Thommessen (V) sterkt på.

- Denne brosjyren er helt forferdelig. Dette plasserer FrP på ytterste høyreside i europeisk politikk, sier Thommessen, som mener FrP viderefører en argumentasjon kjent fra Le Pen i Frankrike og Haider i Østerrike.

- Dette er spekulativt. Fremskrittspartiet spiller på folks fremmedfrykt. Jeg regnet vel med at dette ville komme i valgkampen, men jeg synes det er trist, sier statsminister Bondevik til Dagsavisen.

Hagen slår tilbake
- Her tar Bondevik feil. Det står i brosjyren at svært mange innvandrere er lovlydige borgere, og gjør en fantastisk innsats for Norge. Men dessverre er det altfor mange som ikke er lovlydige. Statistikken viser helt klart at kriminaliteten vokser blant innvandrere, sier Frp-formann Carl I.Hagen til avisen.

Olaf Thommesen tror ikke FrP vil tjene på denne type «skremselspropaganda».

- Forhåpentligvis bidrar dette til at partiet støter fra seg velgere, avslutter Thommessen.

- Kaller en spade for en spade

- Fremskrittspartiets valgbrosjyre om innvandring og kriminalitet gjør ikke annet enn å kalle en spade for en spade, sier partiets innvandringspolitiske talsmann Per Sandberg i en kommentar til kritikken fra Venstres nestleder Olaf Thommessen.

- Det er dessverre en kjensgjerning at ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert på kriminalitetsstatistikken. Det slås fast i Statistisk sentralbyrås statistikk. Det er personer som Thommessen som skaper grunnlag for rasisme. Venstre-politikeren stikker hodet i sanden og nekter å innse at det finnes noen som helst negative følger av innvandringen, sier Sandberg.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken