RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp får 12 ordførere

Sist oppdatert:
Selv om Fremskrittspartiet har fått tolv ordførere rundt om i landets kommuner, mener partiet seg også utestengt fra posisjoner flere steder.

I Tønsberg blir Frps Per Arne Olsen ordfører i Tønsberg, med støtte fra Høyre og Kristelig Folkeparti. Per Arne Olsen håper kommunen kan bli et nytt utstillingsvindu for Frp-politikk og borgerlig samarbeid.

I Vestfold-kommunene Nøtterøy og Tjøme blir det også ordfører fra Frp. Ellers har Frp fått to ordførere i Hordaland (Os og Austevoll), seks i Møre og Romsdal (Fræna, Skodje, Stranda, Sula, Ørsta og Vestnes) og en i Troms (Nordreisa).

Ifølge generalsekretær i Frp Geir Mo gjenstår ennå to kommuner hvor Frp kan få ordføreren, men selv tror han ikke det blir mer enn tolv til sammen.

Partiformann Carl I. Hagen sa etter valget at Frp burde få 30-40 ordførere.

- Hvis vi ser på valgresultatet og hvor Frp er blitt største parti, så skulle vi hatt det. Men vi har også vært helt klare på at politikk ikke er matematikk. Vi blir holdt utenom i en god del kommuner, der Høyre og KrF går til Ap med det formål å holde oss ute, sier Geir Mo til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere