RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp frir til regjeringspartiene

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet starter i dag forhandlingene om neste års statsbudsjett. Partene håper de kan bli enige uten altfor mye offentlig støy.

- Nei, jeg er ikke spåkone. Jeg er opptatt av å forhandle på en konstruktiv måte. Men vi skal ha gjennomslag for at vi kan bli enige, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen, til TV 2 Nyhetene.

Møtes i dag
Fremskrittspartiet la strategien for budsjettforhandlingene på Sem Gjestegård torsdag. I dag, fredag kl 14.00, møtes Frp regjeringspartiene til samtale om statsbudsjettet. Det skjer i finanskomiteens nye møterom på Stortinget.

- Vi kommer med et veldig ansvarlig utgangspunkt, som vi mener må til for at vi skal bli enige, sier Siv Jensen.

Mer oljepenger
Partiet krever mer penger til sykehus og økt innsatsstyrt finansiering. Partiet vil bruke mer oljepenger og bruke av skatteinntektene til å hjelpe folk med lavere inntekt.

- Frp har i alle fall et oppriktig ønske om å få det til, men det avhenger helt av forhandlngsviljen til regjeringspartiene.

- Hvor sannsynlig er det at dere blir enige?

- Det vil bare tiden vise, sier Jensen.

Vil snakke om borgerlig flertall
Partiformann Carl I. Hagen ser gjerne at Sem Gjestegård blir stedet der man diskuterer et borgerlig flertallsalternativ foran valget i 2005.

- Jeg vil utfordre Høyre, KrF og Venstre til å svare på følgende: Er de enige i at det er viktig at også vi fire skal være flertallsalternativ foran valget i 2005? Er svaret ja, så må vi sette oss ned og snakke nærmere sammen. Gjerne her på Sem, sier Hagen til VG.

Hagen mener de på sosialistisk side har vært flinke til å presentere en felles plattform og vil gjerne få til noe lignende på borgerlig side:

- Både Høyre-velgere og Frp-velgere vil vurdere å stemme Ap bare for å få stabilitet og forutsigbarhet i politikken de fire neste årene. Det roper etter et alternativ på vår side, sier han ifølge VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere