RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FrP har forlatt byrådet i Bergen

Foto: Bergen Kommune, Marit Hommedal
Sist oppdatert:
FrP har besluttet å trekke seg ut av byrådsamarbeidet med Høyre og Kr.F i Bergen.

(iBergen.no) Det var FrP som kom i en håpløs skvis i byrådet i Bergen som de deltar i, sammen med Høyre og Kr.F.

Den hete poteten er som alltid samferdselsrelatert og stikkordene er bybane og bompenger.

FrP har siden partiet gikk i bleier vært sterkt i mot både bybane og bompenger. Likevel har de havnet inn i det byrådet som er tvunget til å gjennomføre byggingen av Bybanen. Den er, i første fase, kun en trikk fra Sentrum til Nesttun i søndre del av Bergen. Skinneentusiastene ønsker seg et nett av trikker over hele Bergen. For at planlegging og utbygging skal kunne gå videre til Fase 2, må finansieringen sikres og så lenge den inkluderer mer bompenger må en ny bompengesøknad skrives.

Nekter å skrive under
Denne nekter nå FrP å skrive under på. I et år, når partiet skal gjøre et stortingsvalg uten sidestykke, vil det være strategisk dumt å skrive under på en av de største bompengesøknadene som noen gang er levert, tror partiledelsen.

Saken kunne vært løst enkelt ved at FrP tar dissens og Arbeiderpartiet, som er svorne tilhengere av både Bybanen og bompengefinansiering av veiutbyggingen, redder det sittende byrådet med å bidra til et flertall i saken..

Byrådslederen, Monica Mæland fra Høyre, har sagt at dette er en stor sak og at i store saker tåler ikke byrådet dissens fra noen.

-Det betyr vel i klartekst at FrP må ordne opp i sitt eget rot. Enten må de skrive under, eller så må de - om Monica Mæland holder ord - forlate byrådet. Hva som så vil skje kan bare tiden vise, sa leder i Hordaland Arbeiderparti, Odd E. Rambøl til iBergen.no like før pressekonferansen som altså bekreftet at FrP heller vil forlate byrådsamarbeidet framfor å skrive under på en bompengesøknad.

Hva som skjer nå er uklart. Høyre og Kr.F fortsetter til de blir kastet. FrP kan velge å støtte dem uten å være i byrådet. Det vil i så fall være fra sak til sak.

Les flere nyheter fra Bergen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere