*Nettavisen* Nyheter.

Frp jubler for Frp

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

- Vi kan takke grensehandelen for noe, sier Ulf Leirstein (Frp).

23.06.09 11:39

I en internettmåling utført for Moss Avis og Fredriksstad Blad, får Frp 40,1 prosents oppslutning i Østfold, ifølge ANB.

Partiet går fram med 13,2 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2005 på målingen, som er utført for de to avisene av SMI Østfold.

- Knallhard jobbing
Ulf Leirstein sitter i sentralstyret for Frp og representerer Østfold.

- Hva er din kommentar til den voldsomme oppslutningen?

- Dette er utrolig inspirerende for oss i Østfold FrP, dette sier jo noe om potensialet vi har i Østfold. Men det er fortsatt 3 måneder igjen før valgdagen, så vi snakker om knallhard jobbing!

- Hva er årsaken?

- Østfold har gjennom flere valg vært ett av de desidert beste fylkene for FrP, og det er nok mange årsaker til det. Østfold er et grensehandelsfylke, og det bidrar nok til oppslutningen.

Nei, nei, nei
- Hvor mye skyldes dette deg, tror du?

- Jeg har vært med i partiet siden midten av 80-tallet, når vi var bare noen få prosent store. Så det er en helt utrolig opplevelse å se hvordan FrP har vokst. Hvor mye skyldes meg? Det får nesten velgerne svare på.

- Hva skal dere gjøre i Østfold spesielt for å holde stand siste etappe?

- I Østfold har vi i mange år hatt fokus på saker som nei til bompenger, nei til eiendomsskatt, ja til lavere avgifter og ja til en strengere innvandringspolitikk. Og vi kommer til å fortsatt kjøre frem de sakene som velgerne kjenner oss igjen i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.