RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp krever full kreft-gjennomgang

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Lederen av Stortingets kontroll og konstitusjonskomité er opprørt over detaljene i kreftskandalen og vil ha en full utgreing fra kunnskapsministeren.

Kreftskandalen ved NTNU har fått politikerne til å reagere. Kunnskapsminister Øystein Djupedal har gitt universitetet frist til fredag for å redegjøre for saken.

Lederen av Stortingets kontroll og konstitusjonskomité, Lodve Solholm, er opprørt over detaljene i kreftskandalen ved NTNU. Nå vil han ha en full utgreing fra kunnskapsminister Øystein Djupedal.

- Vi i Frp tar initiativ til å sende brev til statsråden for å få en utgreing for hvordan han ser på saken, og om det har vært en hemmeligholdelse om noen har blitt bedt om å tie, og om det har vært en forskjellsbehandling, sier Solholm til TV 2 Nyhetene.

Flere av lærerne og studentene som arbeidet i det tidligere Rosenborg laboratoriet ved skolen på 70 og 80 tallet, har pådratt seg aggressiv lymfekreft og leukemi. Særlig arbeid med stoffet Benzen har økt sjansen for å få kreft. Laboratoriet er nå revet, men politikerne ønsker en grundig gjennomgang av hva som skjedde for 30 år siden.

- Det er viktig å ha kontroll om hva som har skjedd rundt omkring, sier Solholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere