Gå til sidens hovedinnhold

Frp-lag beskyldes for listejuks

Nominasjonsstrid i Oslo Frp:

Oslo Frp sjekker nå påstander om at en falsk valgliste er sendt inn til fylkespartiet. - Påstanden er feil, sier lokallagsleder.

Mandag kveld er det nominasjonsmøte i Oslo Frp, der kandidatene til neste års kommunevalg skal velges.

Som Nettavisen skrev tidligere mandag, gikk det mot en valgthriller etter at to personer meldte seg på lederkampen mot Aina Stenersen (35), som til slutt gikk seirende ut av avstemningen.

Men dramatikken stopper ikke der. Fylkeslaget har nå fått et varsel på sitt bord om en mulig falsk nominasjonsliste, som er sendt til fylkeslaget fra et av Oslos lokallag, Østensjø Frp.

Dette bekreftes nå av fylkesleder i Oslo Frp, Tone Ims Larssen.

- Jeg kan bekrefte at vi kommer til å undersøke hva som har skjedd med lista, og om det er en liste, sier Ims Larssen til Nettavisen.

Les også: Nominasjonsstrid og valgthriller i Oslo Frp

- En ganske alvorlig sak

Nettavisen kjenner til at det nylig er varslet om saken, i en epost som er sendt til Ims Larssen og lederen i Oslo Frps nominasjonskomité, Carl I. Hagen.

«Som styremedlem i Østensjø Frp må jeg dessverre rapportere inn noe som ser ut til å være en ganske alvorlig sak: Det ser ut til at lederen for Østensjø Frp - Anders Kjennerud – har sendt inn et falskt listeforslag til nominasjonskomiteen», skriver styremedlem Kent Andersen i Østensjø Frp i eposten, som ble sendt i slutten av november.

«Jeg har snakket med flere medlemmer i styret, blant annet nestleder, og ingen kjenner til denne listen. Den har ikke blitt behandlet eller vedtatt av styret i Østensjø Frp», skriver han videre.

Andersen ønsker imidlertid ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

- Jeg har fått beskjed om at det foreligger en liste som er avgitt til nominasjonskomiteen, hvor det er diskusjoner om Østensjø Frp har vært med og levert den inn, eller om den har vært levert inn på vegne av én person, sier Ims Larsen.

Les også: Vedum: - Siv Jensen er blitt en avgiftsminister

- Kan ikke levere egne lister

Hun opplyser at saken vil bli håndtert lokalt i Oslo Frp.

- I Frp er det slik at vi prøver å løse alle problemer og konflikter på lavest mulig nivå, sier hun, som selv er medlem i Østensjø Frp.

- Saken vil bli løftet opp til fylkesstyret, og så tar man det derfra, sier Larssen.

- Får dette konsekvenser for kveldens nominasjonsmøte?

- Nei. Den lista har ikke påvirket noe som helst i nominasjonslista, sier hun, og samtidig legger til:

- Det er jo ikke sånn man gjør det i en demokratisk prosess. Alle har jo sine egne favoritter, men vi kan jo ikke levere våre egne lister alle sammen.

- Er Frp sentralt koblet inn i saken?

- Nei, de er ikke det.

Les også: Forbannet Frp: - KrF kan ikke fortsette slik

- Den påstanden er feil

Leder av Østensjø Frp, Anders Kjennerud, avviser imidlertid påstandene.

- Jeg kan bekrefte at dette ikke er tilfelle, sier Kjennerud til Nettavisen.

Han opplyser at lokallaget i første nominasjonsrunde i august, sendte over en liste over kandidater til kommunevalglista.

- Lokallaget fikk det behandlet på epost, og så har jeg sendt inn de navnene vi har kommet fram til og som nominasjonskomiteen skal jobbe videre med, forteller Kjennerud, som også har vært varamedlem til Oslo Frps nominasjonskomité.

- Hva tenker du om å bli beskyldt for juks?

- Jeg synes det er ganske spesielt, sier lokallagslederen, og legger til:

- Den påstanden er feil. Styret i lokallaget fikk mulighet til å fremme kandidater.

Les også: Frps stortingsgruppe har hygget seg for 26.900 kroner per person

- Ikke med på andre runde

I runde nummer to i nominasjonsprosessen, den endelige nominasjonslista fra Østensjø Frp, valgte Kjennerud å ikke delta.

- Lista i høringsrunde nummer to, når man sender inn rangerte kandidater, så har styret vårt vedtatt en egen innstilling som verken kandidatene på lista eller jeg har vært med på å behandle, sier han.

Han får støtte av Siri Ulleberg, som var nestleder i Østensjø Frp da den omstridte nominasjonslisten ble sendt inn.

- Jeg støtter Anders i dette. Dette har gått gjennom lokallaget på epost, sier Ulleberg til Nettavisen.

Kjennerud opplyser at saken nå vil bli tatt opp på et styremøte i lokallaget neste mandag.

Tre kvinner ville på topp

Tre kvinner kjempet altså om førsteplassen på Oslo Frps valgliste, og som det ble stemt over på mandagens nominasjonsmøte.

Bystyrepolitiker Aina Stenersen (35) gikk der av med seieren, og blir Oslo Frps førstekandidat til neste års kommunevalg.

- Jeg er veldig takknemlig og veldig glad for å få så stor støtte i partiet. Både fra bydelslagene, nominasjonskomiteen og nominasjonsmøtene. Nå ser jeg frem til å jobbe med politikk, vinne valget og få et blått byråd i Oslo, sier hun til Nettavisen.

- Politikk handler om hardt arbeid, om alt arbeid man gjør mellom valgkampene og i forkant av valgene, påpekte Larssen før møtet, som tidligere mandag ikke la skjul på at hun er skeptisk til en av kandidatene, Tone Liljeroth, som ikke tidligere har vært med i Oslo-politikken.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken