RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-ledelsen må trolig vitne i Birkedal-saken

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Både Frp-leder Siv Jensen og tidligere generalsekretær Geir Mo blir stevnet som vitner.

Stavanger (NTB): Både Frp-leder Siv Jensen og tidligere generalsekretær Geir Mo blir stevnet som vitner under rettssaken mot tidligere partikollega Trond Birkedal.

– Vi kommer til å stevne Siv Jensen og/eller Geir Mo dersom ikke påtalemyndigheten gjør det, sier advokat Hege Salomon til Dagbladet. Hun er bistandsadvokat for en 18 år gammel mann som Birkedal ifølge tiltalen hadde seksuell omgang med sommeren 2008.

Da saken ble kjent i fjor vinter, opplyste Siv Jensen til Dagbladet at hun ble gjort kjent med overgrepsanklagene mot Birkedal i oktober 2009.

Trond Birkedal er også tiltalt for å ha filmet unge gutter i skjul. Da tiltalen ble klar i romjula, sa Frps tidligere ordførerkandidat i Stavanger at han ser fram til å få saken opp for retten.

31-åringen ble pågrepet 21. mars i fjor. Han har senere trukket seg fra alle verv i Fremskrittspartiet.

Etterforskningen var egentlig ferdig for flere måneder siden, men politiadvokat Karsten Monsen ba i november om at en av de fornærmede ble avhørt på nytt.

Rettssaken mot Birkedal er foreløpig ikke berammet, men blir trolig avholdt i første halvdel av 2012. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere