*Nettavisen* Nyheter.

Frp øker kraftig på ny måling

Frp-leder og finansminister Siv Jensen har grunn til å smile av den ferske meningsmålingen der Frp går kraftig fram.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen har grunn til å smile av den ferske meningsmålingen der Frp går kraftig fram.

Frp øker med 4,3 prosentpoeng, og får en oppslutning på 15,3 prosent.

11.11.15 20:27

Det er den høyeste oppslutningen for partiet siden september 2013, viser novembermålingen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, mener framgangen ikke bare skyldes debatten om migrasjon, men legger ikke skjul på at den har betydning.

– Folket ser behov for de løsningene som vi har pekt på i 30 år. Det vi har vært alene om å stå for og som andre har advart mot, er nå blitt en nødvendighet, sier han til ANB.

Valgforsker Bernt Aardal sier at begynnelsen av flyktningdebatten ikke var god for Frp, men at bildet nå har snudd og er erstattet med viktigheten av å begrense tilstrømmingen.

– Det er ingen overraskelse at det gir framgang for partiet, sier Aardal.

Også Høyre får framgang på målingen. Med 24,7 prosent (+2,0 prosentpoeng) noterer partiet seg for sin beste måling siden oktober i fjor. Arbeiderpartiet faller 3,1 prosentpoeng, til 33,1 prosent, noe som er den dårligste Ap-målingen siden desember 2013.

Kristelig Folkeparti og Venstre faller begge og får 4,2 prosent. SV har en framgang på 0,6 prosentpoeng, men er fortsatt under sperregrensen med 3,6 prosent.

Miljøpartiet De Grønne får 4,5 prosent, Senterpartiet får 6,7 prosent, mens Rødt får 1,5 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.