RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp på rekordlavt nivå

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet raser på fersk meningsmåling.

På en meningsmåling InFact har gjort for VG 10. og 11. september, går Ap mest fram, mens Frp opplever det største fallet.

Frp får en oppslutning på rekordlave 10,4 prosent, en tilbakegang 4,4 prosentpoeng. Dette er det laveste nivået Frp har ligget på i en VG-måling siden 1996.

Høyre holder stand
Arbeiderpartiet får en oppslutning på 30,8 prosent, en framgang på 2,1 prosentpoeng.

Men det er Høyre som er det største partiet, med en oppslutning på 33,8 prosent - en framgang på 0,1 prosentpoeng fra forrige måling.

Målingen ville gitt en blokkfordeling med 95 mandater til de borgerlige og 74 til de rødgrønne, ifølge VG.

LES OGSÅ: Gunnar Stavrums leder: Politisk jordskjelv

Øker forspranget
Også på Sentios måling for Dagens Næringsliv, troner Høyre på toppen.

Der får Høyre en oppslutning på 32,2 prosent, mens Arbeiderpartiet får 28,1 prosent.

Mens Høyre på Sentio-målingen har økt oppslutningen med 1,9 prosentpoeng fra forrige måned, har Aps oppslutning falt 2,5 prosentpoeng. Høyres forsprang på Ap er nå det største på ti år, skriver Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet er ikke alene om å merke tyngdekraften. Senterpartiet faller 0,1 prosentpoeng og havner så vidt under sperregrensen med 3,9 prosent. Regjeringspartner Sosialistisk Venstreparti går motsatt vei, opp 0,3 prosentpoeng til 4,2 prosent. Rødt faller 0,2 prosentpoeng til 1,1 prosent.

Frp faller også her
På den borgerlige siden faller Fremskrittspartiet 0,7 prosentpoeng til 18,3 prosent. Venstre faller 0,2 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens Kristelig Folkeparti går fram 1,1 prosentpoeng til 5,8 prosent.

Høyre-leder Erna Solberg gleder seg over den borgerlige fremgangen.

- Det går en høyrebølge med stor H. Den startet for over to og et halvt år siden. Jeg må innrømme at det har vært så mange gode målinger for oss den siste tiden at jeg begynner å gå litt tom for ord, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere