*Nettavisen* Nyheter.

Frp-politiker anmelder Krekar

ANMELDER: Leder i Gamle Oslo Frp, Sigurd Fredeng, skal anmelde Krekar for drapstrusler etter hans uttalelser i et intervju på NRK onsdag. Foto: Scanpix/Frp

- Det han gjorde var å oppfordre til drap.

26.02.15 22:59

Reaksjonene er mange og sterke etter at Krekar (58) i et intervju med NRK torsdag sa at det er muslimers rett å drepe dem som fornærmer profeten med karikaturtegninger.

Leder for Gamle Oslo Frp, Sigurd Fredeng, har nå fått nok, og anmelder Krekar for hans uttalelser i intervjuet.

- Jeg skal gjøre det med en gang etter jobb i dag. Krekar er en farlig mann, og det at han er en kjent person som mange lytter til gjør uttalelsene hans farlige, sier Fredeng til Nettavisen.

Les også: - Fortjener de som tar selfie med Krekar å dø?

- Han oppfordrer til drap
Politikeren reagerer spesielt sterkt på at Krekar uttalte at han ville gi en gave til den som dreper Halmat Goran, en av kurderne som Krekar er dømt for trusler mot.

Bakgrunnen for Krekars uttalelse er at Goran la ut en video hvor han brant koranen for noen år siden.

- Krekar oppfordrer til drap på denne personen. Dette er straffbart. På samme måte sier han at ingen skal være trygge.

Les også: Krekar er ingen mulla

Fredeng vil ikke ha personer som Krekar - som er bosatt på Grønland - i sin bydel.

- Her vil vi ha trygghet, og da kan man ikke tillate slike personer og slike uttalelser. Ekstremisme må vi bekjempe med alle midler.

Les også: - Intervjuet gjør det vanskelig for Krekar-retur

- Han må få en straff
Med anmeldelsen håper han at politiet setter en stopper for Krekar.

- De må sette fokus på dette og sørge for at han får en straff. Det må sendes ut et signal om at ingen kan komme med slike uttalelser.

Politikeren har snakket med flere partifeller om at han skal anmelde, noen er enig, andre ikke.

- Det er delte meninger om dette. Noen mener Krekar bør ties i hjel, mens andre synes det skal tas affære. Jeg mener det må gjøres noe slik at terrorister ikke får komme til slik som dette.

- Ikke snakk om ytringsfrihet
En annen som reagerer på uttalelsene til Krekar er den prisbelønte Dagbladet-tegneren Finn Graff.

- Nå må jaggu politiet ordentlig undersøke hva han driver med. Hvis han fortsetter å snakke slik til villfarne ekstremister, så vet jeg ikke hva som kan skje.

- Her er det ikke lenger snakk om Krekars ytringsfrihet. Det han gjør nå er å, med sine talegaver, påvirke ekstremister.

På vegne av yrket synes han Krekars uttalelser er skumle.

- Dette er helt ille. Det han sier er at alle tegnere er fritt vilt for vilkårlige antakelser om at vi har krenket religionen deres. Her er det ikke bare snakk om Muhammed-tegninger, men om ærekrenkelse. Og ærekrenking av religionen er så vidtfavnende at det vil si at vi som tegnere er fullstendig bundet og at vi ikke kan kritisere ham uten at det oppfattes som en ærekrenkelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.