RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FrP-politiker mottok trusler

Sist oppdatert:
Etter at FrP-politiker Torgeir Trældal satte fokus på tidligere OVDS-direktør Tor J. Strands etterlønnsavtale har han mottatt flere trusler.

Torgeir Trældal er medlem av kommunestyret i Narvik for Fremskrittspartiet. I oktober 2004 gikk han aktivt ut og kritiserte etterlønnsavtalen til tidligere OVDS-direktør Tor J. Strand, og rollen Narvik kommune spilte som en av aksjonærene i selskapet.

Nå forteller Trældal til TV 2 Nettavisen at han mottok tre trusler i slutten av oktober 2004. Alle truslene var anonyme.

Den første trusselen ble levert i posthyllen til Trældal på rådhuset i Narvik. Denne trusselen var ifølge Trældal håndskrevet med blokkbokstaver, og budskapet var at hvis ikke Trældal la saken om Strands etterlønn død, så ville det gå dårlig for personlige eiendeler til Trældal. Hjulene på bilen til Trældal var en ting som sto i fare, ifølge trusselbrevet.

Trusselen kom dagen etter at Trældal hadde skrevet et leserbrev i lokalavisen Fremover under overskriften «Venners venner». Et av temaene i leserbrevet var Tor J. Strand etterlønnsavtale, og håndteringen fra Narvik kommune og lokalmedias side.

Den neste trusselen kom hjem i postkassen til Trældal. Også denne trusselen var anonym, men Trældal ønsker ikke å fortelle noe om hvilken form den hadde.

Den tredje og siste trusselen kom en eller to dager senere. Dette var en skriftlig anonym trussel som ble levert hjemme i postkassa til Trældal. Budskapet i denne trusselen var at hvis Trældal ikke «stoppet det han holdt på med» ville livet hans bli kartlagt og eventuelle skadelige opplysninger om Trældal ville bli offentliggjort. Avsenderen skulle også sørge for at Trældal var «politisk død en gang for alle».

Trældal gikk ikke til politiet med truslene og han kan ikke bevise at han mottok dem. Han har nemlig kvittet seg med dem.

- I etterkant angret jeg på at jeg kastet dem, men det var vel en reaksjon da jeg var under mye press. Jeg reagerte i sinne. Det kom ikke mer enn tre trusler, og siden det ikke var noen drapstrusler så ville jeg ikke gå til politiet. Jeg mener det hele var en del av en kampanje for å få meg av sporet, sier Trældal til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere