*Nettavisen* Nyheter.

Frp raser mot pakistanere

Foto: Scanpix

Fungerende Oslo-ordfører, Svenn Kristiansen, er opprørt over at pakistanske foreninger har søkt om over 700.000 kroner til feiring av unionsoppløsningen.

26.04.05 10:05

- Dette er helt på trynet. Vi skal jo feire unionsoppløsningen med Sverige i 1905, og de skal sette en pakistansk vri på feiringen. Det er frekkhetens nådegave, sier fungerende Oslo-ordfører Svenn Kristiansen til VG.

En halv million
Organisasjonen Bazme-Ahbabe Pakistan har søkt om 483.000 kroner til et møte og et utearrangement i Frognerparken med artister fra Pakistan. Den største innvandrerorganisasjonen i Norge, Pakistan Velferds-Organisasjon, søker om 230.000 kroner til seminar om Norge i 100 år, konsert og spørrekonkurranse blant pakistanske barn om Norges historie.

Blir trolig avslått
Søknadene, som behandles av kulturbyråd Anette Wiig Bryn, vil etter alt å dømme bli avslått, alle som en.

Leder Fazal Hussain i Pakistan Velferds-Organisasjon er skuffet. Han mener Frps innvandrerfiendtlige politikk strider mot ønskene til flertallet i bystyret.

- Etter at Frp-byråden overtok, har de ikke bevilget noen penger til kulturtiltak i innvandrerorganisasjoner. Frp er i utakt med flertallets ønske i bystyret, sier Hussain til VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.