*Nettavisen* Nyheter.

Frp-regjeringen

Frp er på regjeringsjakt. Nettavisen har for moro skyld satt opp en statsrådsliste. Si din mening!

09.07.08 08:54

HELL (Nettavisen): Ennå er det utallige meningsmålinger og to valg fram til Frps endelige mål: regjeringsdannelse. Og partiet er ikke bare nødt til å sanke nok stemmer. Frp må også klare å overbevise Høyre, Venstre og KrF, eller i alle fall noen av disse partiene, at de ikke bare er villstyrlig, men også styrlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men stemningen på Frps landsmøte levner ingen tvil at mange Frp-ere har en statsråd i magen. Derfor har Nettavisen satt opp en liste over hvem som kan bli minister fra partiet en gang i framtiden. I og med at partiet mener at kjønnskvotering er kvinnediskriminerende, har det ikke vært nødvendig å ta hensyn til kjønnsfordelingen.

Spydspiss mot Ap
Sylvi Listhaug (29) er byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo. Det er hun som skal vinne slaget om konkurranseutsetting mot Ap i hovedstaden for Frp.

Bred erfaring
André Kvakkestad har erfaring til å bekle både justis- og utenriksminister-posten. Han har sittet i Europarådet, og har også hatt mange oppdrag for Veneziakommisjonen, som støtter demokratiseringsprosessen i de sentral- og østeuropeiske landene. Han satt i justiskomiteen i forrige stortingsperiode, han er advokatfullmektig, og får straks sin advokatbevilling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra grasrota
Frank Sve er ordfører på Stranda i Møre og Romsdal. Nå vil han sammen med ordfører i Ørsta, Hans Olav R. Myklebust, få fart på jordbruket, sier han til Nationen. Denne Landbruksministeren vil redde landbruket med mindre byråkrati, mer frihet og mer likestilling med andre næringsdrivende. Dessuten kommer han jo fra hjemkommunen til Grandiosaen, så hva kan passe bedre for en landsbruksminister fo rFrp?

Fiskerriminister må bli John Karlsen, som er ordfører i Nordreisa i Troms. Han sitter også i sentralstyret i partiet.

Én utlending
Mazyar Keshvari vil kunne være Frps innvandringspolitiske alibi. Han er nå kommunikasjonsrådgiver i partiet. Han har dessuten vært byrådssekretær for tidligere byråd for velferd og sosiale tjenester, Margaret Eckbo. Keshvari er utdannet med en Bachelor-grad i Informasjon og samfunnskontakt (PR) fra Handelshøyskolen BI.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slår sammen miljø og olje
Ketil Solvik-Olsen sitter i energi- og miljøkomiteen, og blir betegnet som svært dyktig og engasjert. Nettavisen tipper at Frp vil «gå inn for å få slutt på selvpiningen» når det gjelder miljøvern hvis de kommer i regjering. Derfor tipper vi at de vil slå sammen olje- og energidepartementet og miljødepartementet, og sette Solvik-Olsen på saken.

Geir Almåsvold Mo er generalsekretær i Frp, og er mer enn slugger nok til å gjennomføre partiets innvandringspolitiske frontsaker.

Her er den rene Frp-regjeringen:
Statsminister: Siv Jensen, Frp-formann.
Superminister/eldreminister: Carl I. Hagen
Arbeids- og integreringsminister: Geir Almåsvold Mo
Finansminister: Ulf Leirstein
Kommunalminister: Per Arne Olsen
Helse- og omsorgsminister: Sylvi Listhaug,
Samferdselsdepartementet: Per Sandberg
Fiskeriminister: John Karlsen
Næringsminister: Øyvind Korsberg
Justisminister: Jan Arild Ellingsen
Utenriksminister: André Kvakkestad
Barne- og likestillingsminister: Solveig Horne Kolnes
Forsvarsminister: Per Ove Width
Kunnskapsminister: Mazyar Keshvari
Fornyings- og administrasjonsminister: Terje Søviknes
Landbruksminister: Frank Sve
Olje- og energidepartementet/ Miljøvernminister: Ketil Solvik-Olsen

Ser dette ut som en bra regjering? Diskuter her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.