*Nettavisen* Nyheter.

Frp-Sandberg krever unnskyldning

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Per Sandberg krever at avisen Nationen beklager påstander om økonomisk rot i kommuner styrt av Frp.

22.02.05 14:37

Sandberg mener Nationen tar feil fordi den viser til økonomiske resultater i kommuner som ikke var styrt av Frp i den regnskapsperioden det vises til.

Nationen viser til den såkalte Robek-listen – en liste over kommuner som trenger økonomisk kontroll fra fylkesmennene. Sandberg hevder at man ikke kjenner resultatene av Frp's styring før i april/mai. Først da vil resultatregnskapet fra 2004 foreligge.

Nationen skal angivelig ha vist til 13 kommuner der Frp sitter med makten – alle

«Robek-kommuner» i regnskapsåret 2003,

Men ifølge Sandberg overtok partiet hans ordførerklubben i 12 kommuner så sent som i fjor. Han mener derfor at Frp ikke kan klandres for rotet i 2003.

– I alle de 7 FrP kommunene som har vært inne i Robek-registeret ser man en bedring i resultatregnskapet fra 2003 til 2004 og i 5 av kommunene vil man med stor sikkerhet komme ut av registeret i løpet av året, sier Sandberg. Dette betyr i praksis at kun 2 av 13 FrP kommuner vil være på listen over kommuner som trenger økonomiske kontroll fra fylkesmennene, noe som vil være eksepsjonelt bra i forhold til alle andre partier, sier Sandberg i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.