Gå til sidens hovedinnhold

Frp større enn Høyre

- Fintelling viser at Frp er det nest største partiet etter Ap, sier Frps generalsekretær Geir Mo. Nå håper partiet på 12 nye ordførere.

Ledelsen i Frp er i ferd med å summe seg etter valget i går. I dag står kakespising og ordfører- og stemmetelling på programmet.

- Fintelling viser at Frp at vi slo Høyre med 500 stemmer når det gjelder fylkestingsvalget, som i motsetning til kommunene er mulig å sammenligne på landsbasis, sier Geir Mo til TV 2 Nettavisen.

To sikre ordførere
Foreløpig er partiet sikre på at de har fått to nye ordførere, i Ørsta og Vestnes i Møre og Romsdal. I begge kommunene var det direkte valg på ordfører. Forretningsmannen Knut Magne Flølo vant valget i Vestnes kommune. Hans Olav Myklebust danket på sin side ut ordføreren Nils Taklo (Sp) i Ørsta.

- Dessuten er det ganske sikkert at Georg Indrevik i Fjell i Hordaland overtar som ordfører. Nøtterøy og Tjøme er også rimelig sikre, sier Mo.

Godt valg i Rogaland
Partiet ligger også an til å få ordførere i Sandnes, Sola, Karmøy, Haugesund og Time på Jæren.

- Vi gjorde også et godt valg i Nordreisa i Troms. Der fikk vi 33 prosent, sier Mo.

Blir John Karlsen ordfører i Nordreisa, vil det å så fall bety en slutt på 100 års sammenhengende sosialistisk styre i kommunen.

Usikre i Tønsberg
Frp er usikre på om de vil ende opp med ordfører i Tønsberg, selv om de har gjort et godt valg i kommunen. Partiet fikk 31 prosent av stemmene, mens Høyre fikk 12,8 og KrF 5,2 prosent. Ap fikk 18,9 prosent og SV 16 prosent.

- Vi har flertall med Høyre og KrF, men vi opplevde at KrF blokkerte en avtale om samarbeid ved forrige valg, og heller støttet Ap. Derfor er vi usikre på hvordan det vil gå der, sier Mo.

Les også:

Krever Valgerds avgang

Slik gikk det i landsdelene

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget