RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-talsmann dro til terrorleir

Morten Høglund
Morten Høglund
Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund tok med kona på en noe spesiell «ferie»: De besøkte den terrorstemplede iranske gruppen Mujahedin e-Kalq i Irak.

Norsk UD, CIA, Pentagon og EU er klare på at gruppen er en terrororganisasjon. Morten Høglund mener de tar feil, skriver VG Nett.

Høglund reiste med kona til hovedkvarter i Ashraf-leiren utenfor Bagdad 6. mai i fjor, etter en invitasjon formidlet av gruppens støttespillere i Norge.

Refset av Hagen
Partiavisen Fremskritt trykket en reisereportasje fra turen i juni i fjor, bare en måned før Carl I. Hagens berømte tale på Levende Ord i Bergen - der Frp-formannen gikk til frontalangrep på islamsk terror.

«Høglund er en kompromissløs kritiker av prestediktaturet i nabostaten Iran og har kontakter i den iranske motstandsbevegelsen, som blant annet har tilhold i Irak. Det var hos iranerne han var innkvartert under sitt besøk, i et amerikansk-kontrollert område nord for Bagdad,» skrev partiavisen i fjor.

På Saddams side
Ikke noe sted i reportasjen kommer det frem at partiets utenrikspolitiske talsmann besøkte en sterkt omstridt gruppe, som helt frem til Saddam Husseins fall stod på den irakiske diktatorens side.

- Jeg har aldri sett at noen har fremlagt opplysninger om at de har gjennomført terrorhandlinger i Vesten, eller for så vidt noe annet sted. At de har gjennomført militære handlinger i Iran, ja. Nå er de avvæpnet, sier Høglund til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere