RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp til kamp mot trusediskriminering

Sist oppdatert:
Herretruser er dyrere å fortolle enn dametruser. - Tulletoll, mener Frp.

Mens herretrusen har en tollsats på 10,7 prosent, har dametruser som ikke er trikotert en tollsats på kun 6,9 prosent. Ellers er satsen på dametruser 10,7 prosent.

- Dette er en gammeldags tulletoll som det er på tide å gjøre noe med, sier stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp) til Aftenposten.

Vil få vekk alle tollsatser
Han lover full opprydning i toll-, skatte- og avgiftsregler dersom partiet kommer i regjering etter valget i 2009.

Rytman sier at toll kun utgjør 0,3 prosent av statens inntekter, og at Frps mål på lengre sikt er å få vekk alle tollsatser.

Før sommeren spurte han finansminister Kristin Halvorsen (SV) om hvorfor er det to forskjellige tollsatser på henholdsvis herre- og dametruser, hvorfor er det i det hele tatt toll på truser og hva statsråden vil gjøre med dette.

Historisk betinget
Finansdepartementet forklarer at ulikheten i tollsatsene er historisk betinget. Tollsatsene skal beskytte innenlandsk produksjon og skaffe staten inntekter. Dersom satsene skal endres eller fjernes, kreves et vedtak i Stortinget.

- Vi skal svare Jørund Rytman innen svarfristen 5. august. Eventuelle endringer i tollsatsene må vi komme tilbake til i forbindelse med statsbudsjettet, sier statssekretær i Finansdepartementet, Henriette Westhrin (SV).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere