- Dette regelverket kan umulig være godt nok. Det sier direktør Per Hanstad i Revisorforeningen til NRK etter avsløringer av hvordan stortingsrepresentant Helge André Njåstad fra Fremskrittspartiet tok med seg familien på påsketur til Geilo - og fikk utgifter dekket av Stortinget.

Njåstad var den gang leder av Stortingets kommunal- og forvaltningskomité. Han er i dag andre nestleder i Finanskomiteen.

Les også: Siv Jensen om Keshvaris reiseregninger: - Et svik mot den tilliten han er vist

Sjekket inn på Dr. Holms

Oppholdet som NRK har hentet ut dokumentasjon på skjedde påska 2016. Her sjekket Njåstad og familiemedlemmer inn på Dr. Holms hotell på Geilo, og Njåstad leverte senere reiseregning til Stortinget for hotellovernatting, leiebil og diett - 7733 kroner, ifølge NRK. I reiseregningen fører Njåstad opp møter med to selskaper, Tippetue Arkitekter og Privatmegleren.

Hadde møter med næringsaktører

Til NRK sier Njåstad at han har fulgt Stortingets regelverk og at han hadde møter med ulike næringsaktører fra Bergen som innspill til Stortingets arbeid med plan- og bygningsloven. Ifølge NRK er det flere slike eksempler på turer hvor Njåstad kombinerer familieliv og korte jobbrelaterte møter.

- Det er mulig Njåstad er innenfor Stortingets regelverk, men da er det på tide at stortingsrepresentantene, presidentskapet og administrasjonen setter seg ned og diskuterer om dette er et regelverk man er tjent med, sier direktør Per Hanstad i Revisorforeningen til NRK.

Frp tause - foreløpig

Nettavisen har vært i kontakt med Frp-leder Siv Jensen for en kommentar til saken.

Hennes pressesjef Atle Simonsen henviser videre til parlamentarisk leder Hans Andreas Limi, som foreløpig ikke har besvart vår henvendelse.

Nettavisen har vært i kontakt med Stortinget, som kommer tilbake til denne konkrete saken.

Samtidig minner kommunikasjonsrådgiver Jorunn Nilsen om at stortingets presidentskap i november vedtok at:

- Det innføres strengere dokumentasjonskrav for tjenestereiser innenlands. Reisene skal dokumenteres, så langt det lar seg gjøre, med invitasjon, skjermbilde av program, e-post eller annet som synliggjør at stortingsrepresentanten har vært tilstede. Dersom dette ikke er mulig, skal representanten oppgi en kontaktperson. Dette betyr at det blir strengere dokumentasjonskrav til den enkelte representant.

Kravet ble innført 1. januar i år.

Bakgrunnen er en vurdering av regelverket for dekning av representantenes tjenestereiser, som ble gjort i høst.