*Nettavisen* Nyheter.

Frp truer med regjeringskrise

Fremskrittspartiet vil felle dagens regjering til høsten dersom Bonedvik ikke tar hensyn til Frp’s stemmetall. Et Frp på rundt 20 prosent vil ikke finne seg i å bli ignorert.

13.01.05 10:23

Frp-formann Carl I. Hagen vil i det minste ha en forpliktende avtale med regjeringspartiene.

På bakgrunn av de siste meningsmålingene ser Hagen for seg et valgresultat til høsten der Fremskrittspartiet og Høyre blir omtrent jevnstore på vel 20 prosent, mens KrF bare får rundt åtte prosent av stemmene.

– Da vil det være direkte udemokratisk og fullstendig uakseptabelt for det norske folket at en slik endring ikke medfører endringer i regjeringens sammensetning. Jeg føler meg temmelig sikker på at Frp i en slik situasjon ikke vil finne seg i at ingen ting skjer, sier Hagen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han vil ikke utdype dette nærmere, men det kan ikke herske noen tvil om at Hagen her i realiteten gir regjeringspartiene et ultimatum; vinn sammen med Frp eller forsvinn.

Etter det ANB forstår vil da Frp kunne felle regjeringen på trontalen eller ved å avvise budsjettforhandlinger før regjeringsspørsmålet er avklart på borgerlig side. Da blir det kaos, og Kjell Magne Bondevik kan se langt etter å fortsette som statsminister.

Hagen poengterer samtidig at det ikke er tvingende nødvendig for Frp å komme med i en ny borgerlig regjering etter valget. Men han ønsker en borgerlig regjering som har et avklart flertall bak seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.