RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp vil i regjering med Høyre i 2005

Fremskrittspartiet ønsker sammen med Høyre å framstå som et regjeringsalternativ til Ap, SV og Sp ved valget i 2005, men opplever KrF som det største hinderet.

Lederen av Frps strategiutvalget, partiets nestleder Siv Jensen, regner ikke med at Høyre og Fremskrittspartiet alene får flertall, og dermed er det behov for å ha med Kristelig Folkeparti.

- Vi strekker ut en hånd til de ikke-sosialistiske partiene, men de viser liten vilje til å ta den, konstaterer Jensen. Søndag presenterte hun den grundige og til dels selvransakende strategirapporten for landsstyret.

Utvalget stiller krav til andre partier for å gå med i et slik samarbeid, men utfordrer i minst like stor grad egne oppfatninger og egen oppførsel i politikken.

Jensen erkjenner at KrF må være med på laget, og beklager derfor at alt snakk om felles regjering etter 2005 er blitt kategorisk avvist. Hun anlegger imidlertid en forsonende holdning, og mener at begge de to nye partilederne, Erna Solberg (H) og Dagfinn Høybråten (KrF) har vist "positive tegn" i det siste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere